Transformeren in de nieuwe tijd

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Transformeren in de nieuwe tijd

Transformeren, wat is dat? In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Transformeren is een sprong maken in de tijd, het oude achter laten. Waaruit blijkt dat je iets van het oude hebt geleerd. Die sprong kan gaan met een lach en een traan, maar wel met vooruitgang.

In de nieuwe tijd ga je naar iemand toe om inzichten te krijgen om jezelf te helen. Niemand anders kan dit voor jou doen. Zoek het dichtbij huis, heel dichtbij, namelijk in jezelf. Je hebt een zelf ziekmakend vermogen maar ook een zelf helend vermogen. Wanneer je daar bewust van bent kun je anders naar pijn kijken. Pijn is niet op te lossen met een pijnstiller, maar is een signaal dat ons lichaam geeft om op te ruimen, of om de weg vrij te maken voor doorstroming. Wat heeft jou geblokkeerd?  Wat heeft jou geremd om dingen te doen? Kijk naar je pijn en laat er licht doorstromen. Door middel van visualisatie (voorstelling) is alles mogelijk en laat jij jouw lichaam stromen.

Zelfbewustzijn

Ons zelfbewustzijn enorm toegenomen, wie haar naar wil kijken zal het zien. We zijn ons niet meer alleen bewust op de materie, op het hebben, maar juist ook op wie wij zijn. Wat is onze taak, waarom zijn we hier en wat nog belangrijker is hoe kunnen we ons zelf helen?

Wij bezitten allemaal innerlijke wijsheid maar de kunst om hiernaar te luisteren is groot.
Dit krijg je niet met de paplepel ingegoten maar kan ontstaan door te lezen of te luisteren naar de ontwikkelingen van anderen. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal en het is juist nu de kunst om jouw eigen unieke vorm naar boven te laten komen. Dit kan je ook laten ontstaan door veel stil in jezelf te zijn of te mediteren. Door het oefenen gaat het steeds beter en merk je dat je vooruitgaat.

In de praktijk

Bij praktijk Marcurius help ik jou met het helen van je eigen stukken. Wanneer je zelf het inzicht krijgt gaat dit tien keer beter dan dat een ander dit zegt. Alles wat van binnenuit komt is zuiver en puur. Deze voorwaardelijkheid mag je gaan koesteren en als je er even niet bij komt, dan zijn er altijd mensen die je willen helpen.

Op naar een getransformeerd leven in deze nieuwe tijd…

Marijke klein Gunnewiek-van de laar
Natuurgeneeskundige bij Praktijk Marcurius
www.marcurius.nl

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?