Hooggevoeligheid of overgevoeligheid

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

In de tijd waarin we nu leven worden mensen steeds bewuster. Men komt er achter dat ze meer gaan waarnemen via hun zintuigen. Dit kan zijn dat zij meer gaan voelen, horen, zien, ruiken, proeven of zelfs gewoon dingen weten. Maar wat nu als je overspoeld wordt door deze zintuigen? Daar kun je meer over lezen in deze blog. 

Wat zijn zintuigen?

Dit zijn orgaantjes de ervoor zorgen dat wij contact kunnen maken met onze buitenwereld. Enkele voorbeelden kunnen zijn dat je buiten de kou ervaart, dat je chocolade proeft of ruikt dat het eten is aangebrand. De zintuigen zijn dus heel nuttig voor ons als mens. Wanneer deze zintuigen heel goed zijn ontwikkeld ga je steeds meer waarnemen. Dit geldt ook voor nog niet tastbare dingen. Zo kun je bijvoorbeeld een onderbuikgevoel ergens over hebben.

Spiritueel ontwaken

Wanneer je meer en meer bewust bent van jezelf en de wereld om je heen kom je er achter dat de zintuigen wel heel speciaal werken voor je. Voor de één komt deze informatie binnen via het voelen en voor de ander dat hij beelden ziet. Deze ontwikkeling zie je vaak al bij kleine kinderen. Zij staan mega in verbinding met waar ze vandaan komen. Wanneer kinderen naar school gaan kan deze verbinding minder worden en worden ze steeds aardser. Wat niet wil zeggen dat het op latere leeftijd weer terug kan komen. Naarmate men ouder wordt lijkt het wel of mensen weer steeds gevoeliger worden. Ze hebben al veel ervaring opgedaan op de aarde en kennen zichzelf steeds beter. In de aanleg van de mens zijn deze voelsprieten er allemaal maar het is maar net waar jij de aandacht op hebt gelegd. 

Heldervoelend

Wanneer je Helder voelend bent voel je vaak of dingen juist zijn. Dit is best moeilijk uit te leggen naar de omgeving omdat dit geen feiten zijn. Het is  daarom belangrijk dat je jezelf beter leert kennen. Wat voel ik en klopt dat? Door interne succeservaringen ga je steeds meer op dat gevoel vertrouwen. Je gaat afleren om er steeds een verklaring voor te zoeken want jij voelt dit immers zo en het is jouw gevoel. Dit geldt ook voor de andere gevoeligheden.

Reden voor overgevoeligheid kunnen zijn

*Dat je minder geaard bent. Dat wil zeggen dat je erg in je hoofd zit en letterlijk en figuurlijk niet met beide benen op de grond staat. Je kan te veel prikkels binnen krijgen waardoor je het niet kan verwerken en daardoor ook slechter gaat slapen.
*In het begin van het ontwaken kan het zijn dat je een overweldigend gevoel krijgt en dit niet kan plaatsen. Het liefst zou je er voor weglopen.
*Bij een traumatische ervaring bijvoorbeeld bij een verlies of een ongeluk. Je overspoelt jezelf met emoties en het is allemaal te veel. Je bent snel geprikkeld  en vat kritiek vaak te persoonlijk op.
*Je neemt negatieve gevoelens op van de ander die dan bovenop jouw eigen gevoel komen.

Hoog gevoeligheid als kracht

Wanneer jij dicht bij jezelf kan blijven dan kom je beter in je eigen kracht. Je haalt vaker je schouders op als iemand iets zegt en doet. Daarnaast kan je beter voelen wat voor jou belangrijk is zodat je beter en gerichter keuzes kan maken.

Herken je jezelf in dit verhaal en wil je weten hoe je dit nog beter in de praktijk kan gaan doen? Neem dan een kijkje op mijn site www.marcurius.nl 

Voor een consult, een Twinkel of een cursus kun je bij mij terecht en natuurlijk mag je mij ook vrijblijvend mailen, appen of bellen.

Marijke klein Gunnewiek- van de Laar
Natuurgeneeskundig therapeut/ Inspirator online Marcurius academie

 Zo held
Zo helder als kristal

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?