De beste vriendin dat ben je zelf

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Op een dag dat al je privé afspraken worden afgezegd ben je aangewezen op jezelf. Je beseft je dat je zeeën van tijd hebt. Keuze te meer om te doen wat je zelf wil doen. Wordt het een lummeldag of ga je actief aan het werk? Hoe mijn dag is verlopen lees je hieronder.

De dag die open ligt voor velen kansen is nog maar net begonnen en er ligt al huishoudelijk werk op me te wachten. Als een automatische piloot werk ik dit weg, dit kan maar vast klaar zijn. Met mijn lievelingskleren aan en heerlijke zachte stoffen ga ik zonder plannen de dag beginnen. Dit geeft een gevoel van vrijheid, ruimte en niets hoeven. Ik kom dichter dan ooit bij mezelf en het voelt werkelijk fantastisch. Zo één met mezelf en mijn lichaam dat is eigenlijk best lang geleden. De stilte, het zijn in mezelf doet mij goed en ik weet dat ik van daaruit veel kan doen. Of mag ik mezelf misschien eens toestaan om even gewoon niets te doen.

Waarom word ik blij van dicht bij mezelf zijn, waarom word ik blij dingen te doen waardoor ik dicht bij mezelf kan blijven?

Het voordeel is wanneer je dicht bij jezelf blijft je geen energie weg geeft en daardoor goed in je lijf blijft. Als mens met name als hooggevoelig persoon heb je de neiging om veel met en voor anderen te gaan doen. Dat doe je uit liefde, maar je vergeet soms dat dit ten koste kan gaan van de liefde voor jezelf. Natuurlijk kun je een goed gevoel krijgen wanneer je iets doet voor de ander maar je kan er ook op leeglopen. Dus dat wil zeggen dat je zoveel geeft dat je er zelf moe en leeg van wordt.

Balans zoeken

De balans tussen geven en ontvangen is een lastige. Daarom is zo’n lummeldagje goud waard. Even weer terug naar jezelf, je eigen ik. Wie ben ik ook alweer en wat heb ik te doen in het leven en zeker niet onbelangrijk waar word ik blij van. Dit laatste mag je jezelf elke dag gaan afvragen en dat is zeker een moment van opladen. In deze jachtige tijd draven we maar door en vergeten dat binnen in ons alle oplossingen voor onze vragen ligt. 

Hoe de dag verder verliep

Ik ben gaan aarden, wandelen, podcast geluisterd, natuurlijk opgeruimd in huis. Maar ook vooral even niets gedaan en bewust gevoeld in mezelf. Mijn beste vriendin in mij gaf mij het advies om eens te luisteren naar het binnenste in mij en ik kan je zeggen dat dit heel verhelderend is. Ik was weer volledig opgeladen doordat ik luisterde naar mijn binnenste en gedaan had wat ik wilde die dag.

Wil je meer weten hoe je goed kunt luisteren naar je binnenste of heb je vragen. Mail of app naar info@marcurius.nl

Ook voor een consult, Twinkel of online cursus kun je natuurlijk bij mij terecht.

Marijke klein Gunnewiek – van de laar

Natuurgeneeskundig therapeut/inspirator online Marcurius academie

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?