Filosofie

Header_lavendel

De grootste kracht tot genezing is het natuurlijke vermogen in ons te genezen. (Hypocrates)

Zoals de quote hierboven al aangeeft geloof ik in het zelfhelend vermogen van mensen en het bewustwordingsproces. Ontspanning en een goede ademhaling zijn essentieel voor een goede gezondheid.

De thema’s die de kern vormen van mijn behandelingen zijn:

Aarden

Aarden is niets anders dan stevig en krachtig op je voeten staan. De therapeute test je aarding. Als deze niet stevig, dan leert zij je aarden. Het belang van aarden is dat je je bewust bent van de wereld om je heen en je betrokken voelt. Door goed te aarden kun je makkelijk je balans vinden in je lichaam en geest. Je kunt oude gedachten en patronen loslaten en teruggeven aan moederaarde.

Hoe het aarden in zijn werk gaat, dit leer je tijdens de eerste behandeling.

Tip, om goed te aarden is het werken in de tuin, wandelen in het bos en lopen op blote voeten heilzaam.

Hoog gevoeligheid en nieuwe Tijdskinderen

In de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat ik zelf hoog gevoelig ben en daardoor vielen veel puzzelstukjes in elkaar. Ik heb geleerd hiermee om te gaan en ik kan daardoor ook mensen en kinderen helpen in deze zoektocht. Zelf heb ik gemerkt dat het voor mij belangrijk is om iedere dag opnieuw goed te aarden. Ik vind dit zo belangrijk dat ik er een cursus over heb geschreven, deze kan je vinden in de academie.

Mensen met hoog gevoeligheid kan ik leren hoe hier mee om te gaan. Ik leer kinderen en volwassen hoe ze om kunnen gaan met deze prikkels. Daardoor worden mensen rustiger en voelen zich beter in hun lichaam.

Zwangere vrouwen kunnen niet altijd emotioneel contact maken met hun ongeboren kind. Hiermee kan ik deze vrouwen helpen zodat ze alvast een band kunnen opbouwen met hun kind.

Omgaan met overgangsklachten

De overgang kan je hormonen flink overhoop halen. Dit wordt door veel vrouwen als een heftige of een lastige periode ervaren. Typische overgangsverschijnselen zijn;

  • menstruatie komt onregelmatig
  • veel meer of minder bloedverlies
  • vaginale klachten

Deze klachten kunnen weer tot gevolg hebben, moeheid, opvliegers, prikkelbaar en minder zin in seks.

De therapeute kan deze klachten reduceren en helpen bij het acceptatieproces. Het accepteren van opvliegers maakt dat je ze als minder heftig ervaart.

Omgaan met trauma’s uit ons leven

Een ongeval, misbruik, depressie of een scheiding, kunnen allemaal een traumatisch verloop hebben, waar je in de loop der tijd veel last van kunt ondervinden. Je gaat onder begeleiding van je therapeute op zoek naar de oorzaak van de klachten. Door hiermee aan de slag te gaan kunnen lichamelijke klachten verminderen.

Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?