Hypnotherapie

Weerspiegeling vanuit het onderbewuste

Wat is Hypnose?

Hypnose is een methode waardoor je in diepe staat van ontspanning raakt. Onder Hypnose ben je helder. Je luistert naar mijn stem en je valt niet in slaap. Tijdens de hele behandeling heb je zelf de controle.

Hypnose doe je eindelijk ook al in het dagelijks leven, je zit in een auto en bent ineens alweer vele kilometers verder zonder dat je je er bewust van bent. Staren is ook een vorm van Hypnose.

Veel mensen schrikken van het woord hypnose en ze vinden het eng. Ze zijn bang dat de hypnotiseur rare dingen met ze doen en zij de controle over zichzelf verliezen. Op de televisie zie je vaak deze vorm van show-hypnose maar dat heeft niets te maken met de hypnose in de praktijk.

Hoe kan ik jou het beste helpen?

Tot een leeftijd van 8 jaar sla je klakkeloos alles op wat er in je omgeving gebeurd. Vanaf deze leeftijd bouw je een kritische factor op. Deze factor zorgt ervoor je niet alles gelooft wat men zegt. Je gaat zelf beslissingen nemen. 95 % van wat je in je dagelijkse leven doet is onbewust. 5 % wat je doet is bewust. Denk je bewust ik zie ergens tegen op en vind je dat onzin dan kan het zijn dat het onbewuste hier anders over denkt. De angst zit opgeslagen in het onderbewuste. Zo is het ook met verslavingen, je denkt ik stop met roken, maar het lukt niet omdat het onderbewuste weet dat je er zo blij van wordt.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Na een uitgebreide vragenlijst mag je plaats nemen op een bank en je krijgt een deken over je heen om afkoeling te voorkomen. Zodra je in hypnose gaat kom je eerst in een diepe-ontspanning. Hierna wordt je kritische factor opzij gezet (door ervoor te zorgen dat je bewust ergens anders aan denkt) zodat het onderbewuste vrij komt voor suggesties. Nu kan ik suggesties geven aan je onderbewustzijn, zoals afvallen, stoppen met roken, angst en nog veel meer. Dit kan je niet zelf doen, want je kunt zelf niet bij je onderbewustzijn.

Bij welke klachten kun je kiezen voor een Hypnose-behandeling?
Stoppen met roken
– Afvallen
– Angsten
– Stress
– Faalangst
– Klachten die niet door een arts op te lossen zijn denk aan buikpijn vermoeidheid, hoofdpijn etc.

De meeste problemen zijn met 1 of 2 sessies al verholpen. In sommige gevallen is een derde sessie nodig.

Bij lichamelijke klachten,  ga je altijd eerst naar de arts voor een medische onderzoek.

Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?