Werken met energie op afstand

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Alles is energie
Ik zeg heel vaak “alles is energie “. Wat wordt daar mee bedoeld en hoe leg je dat uit? In deze blog neem ik je mee in dit onderwerp.

Verstand of gevoel
Een mens heeft verstand waarmee hij denkt, maar ook een gevoel waarmee hij pijn of ongemak kan voelen maar ook een andere manier van voelen. Zo kun je dingen aanvoelen. Bijvoorbeeld: “Ik ben hier niet op mijn plaats”, “er dreigt gevaar” of als je de telefoon hoort gaan en je al direct voelt wie het zal zijn. Bovennatuurlijk weten wij dingen die niet te beredeneren zijn met ons verstand.

Energie sturen
Zo gaat het ook met energie. Wanneer mensen hulp nodig hebben vragen ze wel eens: “Steek je een kaarsje voor mij aan”?. Zo zet je een intentie voor iemand anders door middel van het licht van de kaars. Je stuurt hiermee energetisch steun naar een ander. Dat geeft hun hoop en vertrouwen. Energie heeft ook te maken met de wet van de aantrekkingskracht, een soort van magnetisme. Je komt iemand tegen en je hebt meteen voelbaar een klik met diegene, ook dat is energie. Diegene straalt iets uit wat bij jou resoneert en wat jij prettig vindt. Dan heb ik het niet over verliefdheid dat is weer een andere magie.

Energie is overal. Niet alleen in mensen maar ook in materiele spullen. De wet van de aantrekkingskracht speelt hier een grote rol. Mensen energie sturen kan je op verschillende manieren doen en dat kan iedereen. Zo stuur je bijvoorbeeld al energie als je aan iemand denkt wanneer hij het moeilijk heeft. Dit is al heel natuurlijk voor ons als mens en doen we onbewust al eeuwenlang. Raar of niet, het werkt.

Helende energie
In de alternatieve geneeskunde wordt er vaak gebruik gemaakt van het sturen van helende energie. Bij Praktijk Marcurius pas ik deze methode toe tijdens behandelingen in de praktijk maar ook bij de consulten op afstand.

Jaren terug toen mijn dochter eindexamen deed was ze zo zenuwachtig dat ik besloot haar rust te sturen. Ze heeft dit gevoeld en met een goed resultaat haar examen gehaald. Tegenwoordig stuur ik kleuren, roze van de liefde en groen van de genezing en blauw van kalmte. Ik zet dan die persoon in deze kleur van het licht.

Reiki
Jaren terug deed ik reiki op afstand. Ik had niets met de reiki-symbolen en gebruikte ze daarom ook niet. Wat ik wel deed was in gedachten naar die persoon toe gaan en daar energie geven, door mijn handen in visualisatie op de schouders van die persoon te leggen. Er zijn wel spelregels met het geven van energie. Zo doe je dit nooit zonder toestemming van de persoon. Het wordt een rommeltje als we iedereen ongevraagd energie gaan sturen.

Schrijvend medium
Iedereen die met energie werkt zal dit op zijn eigen manier doen. Ik word erg gedreven naar het schrijven van een tekst over personen of materie. Daar ligt mijn sterke kracht. Nieuw in mijn praktijk zijn de Online Licht Sprankel behandelingen. Wanneer ik op afstand iemand behandel voel ik dat in mijn eigen lichaam. Zo kan ik het gemakkelijk opschrijven in woorden en doorgeven aan de persoon. Diegene voelt rust en healing. Energie en intentie geeft een helend effect. Er ontstaat rust en vaak ook nieuwe inzichten. Deze neem ik na de behandeling op afstand telefonisch door.

Van hoofd naar hart
In deze nieuwe tijd gaan we leren om meer vanuit ons hart te leven. Meer en meer gaan we luisteren naar dat stemmetje onder ons verstand. Dit zit er bij iedereen alleen kan niet iedereen dit voelen of ernaar luisteren. Vaak is dit een vorm van oefenen en geduldig zijn. Weten dat je het in je hebt kan de burger al moed geven.

Wanneer we meer gaan leven vanuit ons hart wordt dit hart ook zachter en kunnen we beter gaan voelen en aanvoelen. Hierdoor krijgen we ook meer ingefluisterd vanuit ons binnenste. Het manifesteren van mooie dingen gaat dan vanzelf plaatsvinden. Ook dat is energie. Alles wat je voelt kan zich manifesteren.

Wil je meer weten over mijn energetische behandelingen of jouw ervaring met energie delen, stuur dan je reactie naar info@marcurius.nl of bel of app mij.

Met energierijke groet,

Marijke klein Gunnewiek-van de Laar

Natuurgeneeskundig therapeut en inspirator online Marcurius academie

www.marcurius.nl

Met liefde gestuurd

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?