Wat doen mung bonen in een zakje?

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Mungbonen
Heb jij wel eens gehoord van mungbonen in een zakje? Nou ik niet hoor, maar ik werd er ontzettend door getriggerd. Ik maakte hier voor het eerst kennis mee door het lezen van een boek. Steeds bleven deze bonen terug komen in mijn hoofd en ik ben er mee aan de slag gegaan. Ik heb mungbonen gekocht en ben zakjes gaan maken. Dagelijks ben ik gaan kloppen op mijn lichaam om te voelen wat dit deed. Ik voelde mij beter geaard en dus beter in mijn lichaam komend. Tevens voelde ik een verfrissend en tintelend effect ontstaan in mijn lichaam. Voor mij een motivatie om hier mee door te gaan.

Wat zijn Mungbonen?
Mungbonen zijn kleine ovale groene boontjes die als ze gedroogd zijn in staat zijn om afvalstoffen op zich te nemen. Door de wrijfbewegingen van de bonen die je maakt met het zakje klop je de overtollige hitte uit je lichaam.

Biologische mungbonen 
Het is belangrijk om te kiezen voor biologische boontjes. De bespoten bonen kunnen vol gifstoffen zitten en kunnen daardoor minder ontgiften. Ze zijn ook te koop onder de naam katjang en te verkrijgen bij een reformwinkel. 

Werking van mungbonen
Bonen in een zakje is een oud chinees gebruik. Het werd gebruikt tegen obstipatie, hoofdpijn en het herstel en versterken van pezen en gewrichten. De bonen en het kloppen zorgen voor een geweldige ontgifting. Deze boontjes kun je ook gebruiken om te koken en te eten. Uiteraard niet de boontjes die je in de zakjes gebruikt maar verse. 
Je kunt je hele lichaam kloppen, langs organen, medianen, spieren pezen en gewichten en pijnpunten. Begin bij je voetzolen in het midden van de bal van de voet voor een goede aarding of eindig hiermee. Het kloppen met een mungbonen zak geeft een verkoelend effect en is aardend in het lichaam. Deze techniek heeft een zeer opschonende werking. Het ontgift de huid en de gewrichten, bindweefsel en pezen en opent de energie in de meridianen. Door het kloppen komen er afvalstoffen vrij uit spieren en organen. De meridianen worden geactiveerd en urine zuur wordt verminderd. Het lichaam raakt ontspannen door het kloppend effect. 

Zakjes
De zakjes kun je gemakkelijk zelf maken of bestellen bij praktijk Marcurius. Er is een keuze van alleen het zakje  kopen of gevuld met de bonen. Om op te sturen is alleen een zakje handiger i.v.m. de verzendkosten.
Na 14 dagen dagelijks gebruik mag je de bonen verwisselen. Gebruik je het minder dan hoeven ze minder vaak gewisseld te worden. De bonen raken gekwetst door het kloppen en kunnen minder hun werk doen. 

Protocol
Er zijn verschillend protocollen in omloop en er staan filmpjes op you tube. Kijk en voel welk protocol jou het beste aan spreekt. Via onderstaande link kun je een kort protocol van Praktijk Marcurius downloaden. Alles wat goed voelt, is het beste voor jou.

Marijke klein Gunnewiek – van de laar
Natuurgeneeskundige/ inspirator Marcurius online academie
www.marcurius.nl

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Delen met anderen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Scroll naar top
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?