Hypnose Nieuw bij Praktijk Marcurius

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Je hebt het misschien al gelezen in de nieuwsbrief of voorbij zien komen op de facebookpagina. Sinds kort is ook een Hypnose-behandeling één van de mogelijkheden bij Praktijk Marcurius. Maar Hypnose, wat is dat nu eigenlijk? In deze blog ga ik dieper in op de achtergronden en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. Lees je mee?

Hypnose is al eeuwen oud. Steeds zijn er verschillende periodes geweest waarin weer andere geleerden opstonden om de Hypnose vormen aan te passen. Zo is er een directe vorm en een indirecte vorm van Hypnose. Met een directe vorm heb je rechtstreeks contact met het onderbewuste en bij een indirecte vorm gaat het via een omweg bijvoorbeeld via een verhaal of sprookje.

Is wat je op Tv ziet echt?

Op televisie zie je Hypnose vaak terugkomen als show-element. Je hebt je vast wel eens afgevraagd of dit echt is. Ja, de hypnose die gebruikt wordt is echt, maar de programmamakers zoeken wel de mensen uit die snel in hypnose kunnen komen en dat laten ze zien op tv.

Wat is Hypnose nu eigenlijk?

Hypnose is een soort van diepte-ontspanning waardoor er een opening komt in het onderbewuste. Vervolgens kunnen er bepaalde overtuigingen of patronen ongedaan gemaakt worden. Maar ook bij onbegrepen pijnen, het stoppen met roken of afvallen is Hypnose heel effectief.

Ook angsten kun je behandelen met Hypnose. Ooit zijn deze ontstaan en opgeslagen in het onderbewuste en het is vast niet de bedoeling dat wij daar levenslang last van blijven houden.

Het mooie is dat er nu steeds meer wetenschappelijke bewijzen komen dat Hypnose helpt! Zo wordt het al steeds vaker gebruikt in ziekenhuizen. Onlangs is er een studie geweest bij kinderen met buikpijn. Steeds vaker zien we dat hypnose wordt meegenomen als aanvulling in de reguliere geneeskunde.

Hoe mooi is het dat we naar de tandarts kunnen gaan voor een behandeling onder hypnose i.p.v. allerlei verdovingen met nare bijwerkingen?

Er is volop ontwikkeling en dat hebben wij te danken aan onze voorgangers die het al eerder onderzocht hebben. Vaak hadden zij niets anders om de pijn te verdoven en kwamen ze daarna in aanraking met Hypnose.

Hoe gaat een Hypnose-behandeling?

Je komt bij Marcurius in de praktijk met een hulpvraag. We nemen samen de vragenlijst die je vooraf hebt ingevuld door.  We halen datgene eruit waar jij voor komt. Jouw klacht waar jij van af wil komen. Je mag plaatsnemen op een lekkere bank en je krijgt een dekentje daarna mag je heerlijk ontspannen terwijl ik je leidt naar het onderbewuste. Je komt in een diepe-ontspanning maar blijft tijdens de hele behandeling wakker. Na een poosje geluisterd te hebben naar mijn woorden ben je je weer bewust en je bent helder en fris. Het voelt net alsof je geslapen hebt.

Het is belangrijk op de dag van de behandeling en de dagen daarna extra goed te drinken en bewust te kijken wat er gebeurd. De effecten van Hypnose kunnen ook later nog zichtbaar worden. Bij een tweede behandeling gaan we alleen die stukken behandelen die nog niet helemaal weg zijn gegaan bij de eerste keer.

Wil je dit ook een keer ervaren? Neem dan contact op. Het belangrijkste is dat jij het zelf wil. Heb je vragen over dit onderwerp of wil je jouw ervaringen delen? Mail je reactie dan naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek- van de Laar
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

Hypnose, zo rustgevend en helend.

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?