Vakantie

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Vakantietijd

We zitten momenteel midden in de vakantietijd. Het weer speelt een grote rol, zeker als het om extreme temperaturen gaat zoals afgelopen dagen.

Het verlangen naar de vakantie is groot en als het dan zover is dan willen we maar snel op de gewenste locatie zijn. Uiteindelijk verlangen we allemaal naar ultieme ontspanning en oplading. De één zoekt dat in het buitenland en de ander blijft in Nederland of thuis. Alle mogelijkheden zijn aanwezig en ieder mag het op zijn eigen manier invullen.

Waar komt het woord vakantie vandaan?
Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse vacantia, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen: Vrije tijd
Vakantie betekent letterlijk: een meerdaagse periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt. Hij of zij gaat tijdelijk niet naar school , studie, of werk.

Vanaf 1850 kreeg vakantie de huidige betekenis. In de loop van de tijd zijn er voor veel werknemers, scholieren, studenten en sommige groepen zelfstandigen regels gekomen over de periode en omvang van de vakantie.
Sinds ongeveer 1960 maakt het fenomeen vakantie een stormachtige groei door.  Toen was het kamperen in een tent en nu is vakantie gekoppeld aan het maken van een (verre) reis of bezoeken van een bepaalde bestemming.

Mooi dat we nu de vrijheid hebben om vakantie zelf een vorm te geven. Maar waar verlangen we nu naar, in ons drukke bestaan?

  • We willen rust
  • We willen inzicht
  • We willen gewoon even niets
  • Bruin worden
  • Sensatie
  • Herinneringen maken
  • Avontuur
  • Samen zijn
  • Ontstressen

Sommigen mensen worden juist ziek in de vakantie omdat het lichaam nu tot ontspanning kan komen. Terwijl anderen juist de tijd van hun leven hebben. Iedereen gaat met eenzelfde verlangen weg maar “komt” met anderen herinneringen terug.

In mijn praktijk ervaren mensen ook wel eens dat ze het gevoel hebben gehad dat ze op vakantie zijn geweest na een behandeling.
Het voelt zo licht en rustig, nou dat ervaar ik nu ook als ik met vakantie ben en daar gaat het toch om, wat je ook gaat doen.

Heb je nu ook een leuke vakantie ervaring, post ze op facebook of schrijf een reactie naar info@marcurius.nl

Fijne vakantie. 

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?