Koude voeten

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

De klacht van het hebben van koude voeten hoor ik heel vaak. Wat er aan te doen is en wat de oorzaak hiervan kan zijn lees je in onderstaande blog. Lees je mee?

Een lichaam bestaat uit spieren, weefsels, organen, gewrichten etc. allemaal verbonden aan elkaar. Zie het maar als een soort pop die als elastiek aan elkaar zit. Trek je ergens aan dan gaat de rest mee. Zo is het ook met het menselijk lichaam. Doet het ergens zeer dan zit de oorzaak vaak ergens anders.
Veel mensen krijgen last van koude voeten naarmate dat ze ouder worden. Dit wordt vaak verklaard door het minder bewegen of het slechter worden van de bloedvaten.
Als je met de klacht van koude voeten naar een arts gaat dan zou hij lachend zeggen: “Zorg maar dat ze warm worden door sokken aan te doen of er iets warms tegen aan te leggen”.
In China daar in tegen wordt je opgenomen met dit soort klachten. Zij nemen dit erg serieus en zien het als een verstoring in het lichaam. Zij werken holistisch. Dat wil zeggen ze kijken naar heel de mens en niet alleen naar de klacht.

Iedereen weet wel dat het weer een grote invloed heeft op koude voeten. Daar kun je je op kleden door dikke sokken aan te doen van wol of katoen. Je voeten warmen vaak weer snel op als je in een warme ruimte komt.

Maar wat als je koude voeten hebt die ontstaan als je stil zit of avonds in bed ligt? Neem dit signaal van je lijf serieus en doe er iets mee.
Laat het grondig door een arts bekijken want een lichaam hoort goed doorstroomt te zijn. Wanneer de klachten niet zo erg zijn kun je eerst onderstaande tips proberen.

Algemene tips die je kunt proberen bij koud voeten.
• Stimuleer de doorbloeding met wisselbaden (heet/koud water).
• Pas voetmassages toe om de doorbloeding van je voeten te verbeteren.
• Ga nooit met je benen over elkaar zitten; dit belemmert de doorbloeding van je voeten enorm.
• Verwissel vaker je (klamme) sokken; als je veelvuldig last hebt van zweetvoeten geldt dat des te meer!
• Smeer je voeten in met vaseline, uierzalf of tijgerbalsem.

Koude voeten in mijn praktijk
Als energetisch therapeut zie ik het zo.
Wanneer je koude voeten hebt maak je te weinig contact met de aarde en zit je waarschijnlijk teveel in je hoofd.
Mijn advies is om dagelijks bewust je voeten op de grond te zetten en te verankeren met de aarde. Dit maakt dat de doorstroming beter gaat worden. Klanten van Praktijk Marcurius weten en hebben dit ervaren en hebben er zelfs een begeleidend filmpje over gekregen.
Wanneer je nu toch koude voeten blijft houden maak dan eens een keer een afspraak bij Praktijk Marcurius dan kijken we er samen naar.

Heb je vragen over dit onderwerp, reageer via facebook of mail naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek- Van de laar
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

                                                               

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?