Voorjaar en gezondheid

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Elk jaar begint op een goede dag weer het voorjaar. Mensen zijn blij en komen uit hun huizen om naar buiten te gaan. Wat gebeurd er toch met de mensen nu het mooie weer begint? Ken je dat die voorjaarskriebels? In de tuin werken, het huis opruimen, de winter kleren in de kast leggen. In de lente krijg je er zin in.

“Na het donker volgt weer het licht”

Vooral de zon geeft een goede stemming aan de mensen, maar sommige mensen worden hier letterlijk ziek van. Niet alleen hooikoortsklachten maar ook depressieve stemmingen komen voor als “de blaadjes weer aan de bomen komen”
Het langer licht blijven speelt bij de meeste mensen ook een positieve rol. Ze brengen meer tijd door buiten dan binnen en mede door de zon doen ze ook vitamens op met name vitamine D die weer goed is voor het immuunsysteem en zorgt voor een goede werking van de spieren. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden.

Ook in mijn praktijk kom ik mensen tegen die in het voorjaar ineens besluiten wat aan hun klachten te gaan doen. Beter willen gaan eten, meer bewegen en liefst nog wat kilo’s afvallen zodat ze mooi strak zijn als ze in bikini op het strand liggen ik hoor het allemaal.
Deze periode is super geschikt om klachten aan te pakken. De kans van slagen is dan ook erg groot. In het voorjaar ontluikt de natuur zich pril om uiteindelijk in de zomer voluit te gaan. Met mensen is dat precies hetzelfde stap voor stap vooruit gaan om uiteindelijk voluit te gaan.
Na een periode van rust in de winter, waar de zaadjes zijn geplant, mogen ze nu langzaam gaan uit komen.

Het mooie van de natuur volgen is dat het klopt. Daarom is het ook zo goed om te eten wat er zich op dat moment aandient. Aardbeien in de winter past niet, maar bijvoorbeeld wel op een zonnige dag in mei. Dat geldt hetzelfde voor asperges, een periode in het jaar dat deze groeien en dan ook het meest voedzaam zijn.

Geniet van de eerste zonnestralen en denk na over welk nieuw begin jij dit voorjaar gaat maken.
Heb je hier hulp bij nodig dan mag je mij altijd raadplegen.  Schrijf je vraag of reactie onder het Facebook bericht of mail naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?