Afgelopen week was de blauwe maan erg in de belangstelling. Zij had als thema: ”Laat je ware aard zien” In deze blog laat ik de ver gelijkenis zien tussen afslanken en de ware aard.

In december propten we ons vol met allerlei lekkere dingen om vervolgens in januari te gaan lijnen of nog erger te gaan vasten. Voordat het februari is liggen alle goede voornemens helaas weer in de kast.

Wat is dat toch met ons mensen? We streven een ideaalbeeld na, dat voor weinig is weggelegd en elke keer proberen we het weer opnieuw.Lijnen mag nooit verward worden met gezond eten en het minderen van de hoeveelheid suikers, waardoor je juist ook afvalt.

Er is al zoveel gezegd en gedaan over afvallen en lijnen dat ik persoonlijk door het bos de bomen niet meer zie. Dan denk je het 1 te hebben gevonden en dan wordt het vervolgens weer tegen gesproken of zelfs afgekraakt. In mijn kast staan tig boeken over afvallen, lijnen en gezond eten…….

Een paar jaar geleden was ik 13 kilo afgevallen en dan komt er toch elk jaar weer wat bij. Wat is het toch dat hier ook een mentale kwestie aan te pas komt?Ik heb het jaren lang niet geweten en toen gebeurde er ook niets op dit gebied. Totdat ik het in maart vorig jaar zo zat was en ben gaan opletten met het snoepen en koeken, gewoon minder suikers.  In het begin gaat het gewicht naar beneden maar dan komt weer die stilstand en dan denk ik: “ja, ah laat ook maar”.

Op een gegeven moment had ik een ingeving dat het anders moest. Ik voelde dat mijn lijf meer in beweging mocht komen. Door de overgang en een zittend beroep was alles zo vast komen te zitten en dat mocht nu in letterlijk in beweging gaan komen.

Wat waren de opties naast wandelen en yoga? Nee, geen sportschool. Ik was een absolute tegenstander. Totdat de Milon Cirkel op mijn pad kwam. (Milon is een workout wel eens waar op de sportschool, van 35 minuten met hulp van een personal trainer) Daardoor krijg je conditie, je gaat je spieren weer voelen en je valt af .

Sinds ik twee keer per week Milon doe zakt mijn gewicht en ga ik vooruit in mijn conditie. De teller staat nu op -10 kilo. Ik voel spieren die ik nog nooit heb gevoeld.

Soms zak ik weer terug in oude gewoontes qua eten en tussendoortjes en dacht het ligt bij mij dan in het emotie eten of gezelligheid. Dus ik ben nog niet klaar met mijn gedachtes en emoties.Daarom gaan we nog even door, niet voor een slank lijf maar juist om fitter te zijn en om mijn conditie te verbeteren zodat ik op hoge leeftijd nog achter mijn kleinkinderen kan aanrennen.

Ik ben van mening dat iedereen het op zijn of haar manier mag doen. Kijk wat bij jou past voor een blijvend resultaat. Maar vergeet niet te kijken naar de ware aard onder het gewicht.

Wil je  graag meer weten schrijf een reactie onderaan het facebook bericht of schrijf een reactie naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
Www.marcurius.nl 

De Ware aard onder het lijnen/afslanken.