10 jaar Praktijk Marcurius

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Praktijk Marcurius bestaat 10 jaar. Reden voor wat extra aandacht aan dit heugelijke feit en een terugblik naar de voorgaande jaren. Er is een grote groei in ontwikkeling ontstaan mede door de vele opleidingen en cursussen. Lees hieronder hoe alles ooit begon.

Afgelopen week op 5 januari, is het precies 10 jaar geleden dat ik mij heb ingeschreven in de kamer van koop handel voor natuurgeneeskundige praktijk Marcurius. Ik weet nog dat ik daar stond en dat er een gevoel van trots naar boven kwam. In korte tijd had ik veel geregeld. Zo werd ik lid van een beroepsvereniging, liet ik visitekaartjes maken, mijn kamer werd ingericht, de praktijkcodes geregeld en alles wat er bij komt kijken om een bedrijf op te starten, maar nu even terug naar het eerste begin.

In 1998 kreeg ik bij een val in Euro Disney een whiplash, deze heeft mij letterlijk en figuurlijk “wakker” geschud. Doordat ik uit mijn werkritme werd gehaald kwam er ruimte vrij voor mijn gevoel van binnen. Iets in mij zei: ”het komt wel goed”. Dit verbaasde me maar toch bleef ik het onthouden.

Voorzichtig ging ik in 1999 enkele cursussen doen op het gebied van zelfontwikkeling. Elk jaar weer wat nieuws, maar er moest natuurlijk ook geoefend worden, dus enkele malen per week had ik een paar mensen die dat wel wilden, zonder vergoeding. Als compensatie brachten ze dan een taart mee of een zak drop als bedankje.
Later vond ik het lastig om hier geld voor te vragen en vroeg me af of er geen andere mogelijkheid was om dit “betaald“ te doen. In 2007 ben ik op zoek gegaan naar een beroepsvereniging, waardoor mijn consulten werden vergoed door de zorgverzekering. Ik heb keihard gewerkt om aan alle eisen te voldoen maar het was gelukt.

Door de beroepsvereniging was ik genoodzaakt om ook bijscholing te doen, elk jaar maar weer het gewenste aantal punten verzamelen en dat doe ik nu nog steeds. Steeds weer nieuwe uitdagingen en scholingen en helaas ook examens. In 2016 heb ik dan ook mijn Hbo eclectisch, energetisch, natuurgeneeskunde therapeut diploma behaald. Dat was voor mij een grote overwinning, alles wat ik al deed, of zelf had ontwikkeld, kreeg handen en voeten en zo werd ik ”bewust bekwaam”.

Wat is er allemaal veranderd in die 10 jaar?

*Drie keer ben ik verhuisd van praktijkruimte binnenshuis
*Nieuwe vloer gelegd en nieuw interieur
*Behandelingen uitgebreid met, oor acupunctuur, magneten, metingen, pendelen, healingen,
meer inzichten, mediumschap, voetreflexologie, e.e.n therapie.
*Folder
*Nieuwe visitekaartjes
*Andere beroepsvereniging
*Van 3 klanten per maand naar drie per dag
* Nieuw factuur systeem
* Facturen per mail
* App contacten
* Readings per mail
* Ik oma ben van twee heerlijke kleinzoons
* De vlag van Marcurius hangt in de Beekse bergen
* Bordjes voor de deur heb en een bord van Marcurius
* Facebook actief
* Eigen logo
*Afspraken maken online

Kortom te veel op te noemen. Maar het mooie is dat ik nog steeds verwonderd bent wat energie doet, zodat ik de cliënt goed kan helpen.

Mijn dankbaarheid wil ik ook tonen naar mijn cliënten door ze een klein blikje te geven met inzichtkaartjes. Toepasselijker kon het bijna niet laat hem de naam “Marcus” dragen.

Deze broeder Marcus was een priester die van 1803 tot 1857 leefde en werkte in Nederland en Curaçao. In alles wat hij deed stond de mens centraal

Met de woorden “eerlijk is heerlijk” drukt hij uit, dat jouw vrijheid en ook jouw kracht als mens gelegen is in “zijn wie je bent”. Wie hem om raad vraagt, krijgt altijd een eerlijk antwoord. Wie hem om hulp of om kracht vraagt, krijgt die hulp of die kracht. Als je niets vraagt, krijg je ook niets.

Heb je vragen of wil je nog meer weten over dit onderwerp, mail dan naar info@marcurius.nl of schrijf je bericht onder Facebook.

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundige
www.marcurius.nl

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?