In een doolhof kun je de weg verliezen, maar in een labyrint vind je je weg.

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Het labyrint is een oeroud symbool voor de zoektocht naar onze innerlijke bron. Wanneer je het vergelijkt met een doolhof, waar je keuzes maakt tussen verschilde paden, heeft een labyrint één enkel pad dat je de wijs wijst naar het midden van het centrum en weer terug naar buiten.
Het lopen van een labyrint pad, waarbij je niet naar de weg hoeft te zoeken, maakt dat je kunt ontspannen, je kunt concentreren en mediteren.

Labyrint lopen

De gang van het labyrint bestaat uit drie delen:

  1. De heenreis waarin je het hoofd vrij maakt van gedachten en deze los kunt laten, het voelt alsof je even uit de gewone wereld bent.
  2. In het centrum van het labyrint mag je gaan ontvangen. Je staat daar stil en neemt rust en zo kun je proberen inzichten te krijgen van binnenuit.
  3. Op de terugreis kun je de inzichten een plaats geven en omzetten in plannen.

Een labyrint kun je op vele wijzen lopen en ter alle tijden. In principe loop je het voor jezelf maar je kunt best samen met anderen lopen, als je maar bij jezelf kunt blijven.
Wanneer je voor het eerst een labyrint gaat lopen, kun je dat als volgt doen:
Sta even stil bij de ingang. Misschien heb je al een idee waarover je bij het lopen wilt nadenken: een probleem, je leven tot nu toe, een verlies, plannen voor de toekomst etc.

  • Ga vanuit rust het labyrint in wanneer je dat wilt
  • Zoek je eigen tempo
  • Passeren mag
  • Loop met aandacht
  • Wees open en ontvankelijk

Dit Labyrint ligt in het Duitse plaatsje Heimbach, helaas konden we deze niet lopen omdat er teveel bladeren op lagen. In de verte zie je een steen met daarop het vinger labyrint.

Mijn ervaring

In Zundert, een plaats in Noord-Brabant, ligt ook een labyrint  een paar jaar geleden heb ik die gelopen. Ik had een vraag in mijn hoofd genomen waar ik later antwoord op kreeg. Door het langzaam lopen en het stappen zetten, voelde ik een vertraging, de gedachten in mijn hoofd werden rustiger of gingen zelfs weg. Daardoor kon ik mij beter focussen op mijn  binnenste. Ik vond het een geweldige ervaring. We hebben we twee uur overgelopen in de brandende zon.

In mijn praktijk is het soms ook een soort labyrint, mensen te leren om te voelen en kennis te maken met de inwendige stem in hen. Door rust en ontspanning kan dit bereikt worden. Wil je het een keer ervaren of heb je vragen mail naar info@marcurius.nl of schrijf je reactie onder dit bericht op Facebook.

Warme groet,

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?