Iedereen heeft zijn eigen unieke talenten

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Wanneer een mens geboren is blijkt al gauw dat hij een persoonlijk eigen ik is met zijn eigen kwaliteiten of talenten. In het begin zijn ze nog redelijk gelijk maar al naar een korte tijd blijkt dat de één zich toespitst op taal of op motoriek. Later op school komen er andere kwaliteiten naar boven de één kan goed tekenen en de ander kan goed schrijven of is goed in gymnastiek. Weer later worden er nog meer nieuwe eigenschappen geactiveerd, aanmoediging helpt hier wel bij.

Sommige mensen spreken van gaves, als iemand iets kan wat een ander nog niet zo ontwikkeld heeft. Om die talenten en gaves te onderzoeken daar heb je wel wat voor nodig. Soms zijn dit zoektochten naar jezelf en soms zit het meer in succes ervaringen doordat de omgeving zegt dat jij daar juist zo goed in bent.

In ieder mens schuilen één of meerdere talenten. Soms kom je er al vroeg achter soms later en soms helemaal niet. Maar aangezien de mens steeds bewuster wordt is de kans dat men achter zijn eigen talent komt steeds groter.

Persoonlijk verhaal

Voor dat ik mijn talent had ontdekt moest er eerst een klap plaats vinden tegen een paal. Toen werd ik letterlijk en figuurlijk wakker geschud. Ik deed in die tijd mijn ding, gewoon zoals het hoorde, zonder er bewust van te zijn dat ik ook gevoel had en kon onderscheiden wat fijn en niet fijn was voor mij. Jaren later kwam ik er achter dat ik meer kon voelen, dan een doorsnee iemand. Ik werd mij bewust van een invoelend en empathisch vermogen en als ik iemand aanraakte kreeg ik impulsen van deze persoon. In het begin was dat erg verwarrend want ik nam alle klachten over van die persoon waardoor ik ’s nachts met hartkloppingen zat die niet van mij waren. Ook daarin heb ik geleerd mijn eigen weg te vinden.

Wat ik zelf heel fijn vind om te doen is schrijven, schrijven over gebeurtenissen, contact maken met mensen met vragen en kleine kinderen die bijvoorbeeld niet kunnen slapen. Via dat schrijven komt dan meestal wel een oplossing of een soort van gebruiksaanwijzing. Ik vind het fijn om te doen en het kost mij geen moeite om deze bruikbare informatie op papier te zetten. Het gaat razendsnel en zo snel dat ik het bijna niet kan bijhouden, persoonlijk zegt mij deze informatie niets maar het zijn vaak op diep niveau boodschappen of adviezen. In het begin schreef ik een paar woorden maar nu is het vaak al 1 a4 of meer.

In mijn praktijk geef ik energie en inzichten die ik letterlijke door krijg. In het begin was ik daar erg onzeker over. Nu laat ik mij leiden op wat er komt en wat er zich aandient.

Wanneer dingen vanzelf gaan, weinig moeite kosten, dan lijkt het erop dat je je talent hebt gevonden. Heb je nu vragen over je eigen talenten mail naar info@marcurius.nl of zet je bericht op facebook.

Marijke klein Gunnewiek-van de laar
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?