Waarom komen vrouwen van Venus?

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Meteen denk je hierbij: “en waarom komen mannen van Mars?”. Eigenlijk komt het er op neer wat is de reden dat mannen en vrouwen zo verschillend zijn?

 

Als je er van uit gaat dat ze van Mars en Venus komen dan zie je op de afbeelding dat ze zelfs loodrecht op elkaar staan. Dat brengt mij op een idee om de verschillen tussen mannen en vrouwen eens te gaan beschrijven en of dat anno 2017 ook nog zo relevant is.

Mannen of Marsbewoners zijn gericht op de buiten wereld, ze zijn extrovert en zijn geïnteresseerd in internet, sport, weer, nieuws, maar ook auto’s, computers en hoe dingen gemaakt worden. Ze houden van macht en prestatie. En willen meteen een oplossing voor hun probleem recht op het doel af.

Vrouwen of Venusbewoners zijn meer van het innerlijke, praten met vriendinnen over alles en nog wat. Ze steunen elkaar, helpen elkaar en geven elkaar advies. Ze vinden diepgaande relaties erg belangrijk.

Vroeger was de man de baas. Hij zorgde voor het geld en zag zijn vrouw bijna als zijn moeder. Alles moest klaar zijn als hij thuis kwam zodat hij kon plaatsnemen om te eten en later TV te gaan kijken. De vrouw was afhankelijk van hem omdat ze geen betaalde baan had. Ze besloot dan ook om nooit bij hem weg te gaan.

Nu ligt het anders. Vrouwen hebben zich omhoog gewerkt en bijna iedereen heeft een baan, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van de man. De rolverdeling ziet er nu ook anders uit dan in de vorige eeuw. Iedereen heeft zijn of haar taken en de zorg over de kinderen wordt verdeeld.

In ieder mens schuilt een mannelijke, Pingala Nadi energie en een vrouwelijke energie genaamd Ida Nadi. ls het goed is zijn deze twee in balans voor het beste functioneren van de energiestroom.
Ook in het behandelen zijn mannen en vrouwen anders. Mannen vragen wat het kost, hoelang het duurt en wanneer gaan we beginnen. Ze gaan dus recht op hun doel af.
Vrouwen willen eerst hun verhaal doen, het liefst in details en als je dan vraagt “Wat heb je nodig?” dan weten ze het vaak niet. Eigenlijk zijn ze vaak te moe om hier over na te denken en dan is rust een goede optie.

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?