Nieuwe stappen zetten in je leven en keuzes maken hoe doe je dat?

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Je kent het vast wel. Je staat op het punt om een keuze te maken en begint te twijfelen. Aarzelend vraag je je af of de stap die je gaat zetten wel de juiste is. Nieuwe keuzes maken is vaak eng er volgt dan vaak een soort van uitstelgedrag. Soms blijft het wringen en steeds opnieuw komt de keuze terug in je gedachte. Het blijft malen en de twijfel kan toe slaan. Ineens weet je het en dan is het een goed moment om de keuze te onderzoeken of toe te laten.Soms heb je het gevoel dat je in het diepe gaat springen en daar kun je je heel onzeker bij voelen.

Wanneer je een keuze maakt kun je dat op meerdere manieren doen:
1. Met je verstand.
2. Met je gevoel
3. Met beide.

Met je verstand zal je je allerlei dingen afvragen zoals:
– Wat levert het me op?
– Wat laat ik achter?
– Voor en nadelen?
– Wanneer ga ik het doen/termijn?
– Waarom wil ik dit?
– Wat kost het me en wat levert het op qua geld?
– Waar kan ik meer informatie inwinnen?
– Welke stappen moet ik nemen?

En ga zo maar door.
Een hoop vragen waar je zelfs wakker van kunt liggen en het antwoord pas komt wanneer je iets hebt ondernomen.

Bij het gevoel ligt het iets anders. Op een gegeven moment wordt je wakker en je luistert naar je intuitie, onbewust heb je al een soort van plan gemaakt, kant en klaar je hoeft het alleen nog maar uit te voren. Dan komt het er op neer dat jij durft te vertrouwen op je gevoel en dat je als het ware de sprong in het diepe durft te maken, zonder alle bovenstaande afwegingen.

Beide inzetten.

Wanneer je beide gaat gebruiken ga je mogelijk meer afwegen en je gebruikt je intuitie als plan en gaat het verfijnen met je verstand.
Voor sommige mensen kan dit de beste oplossing zijn. Uiteindelijk “wint” het verstand of het gevoel en de uitkomst blijft nog steeds afwachten.

In mijn praktijk hebben veel mensen te maken met nieuwe stappen zetten en keuzes maken. Ik zeg altijd wanneer iets goed voelt doen en als de flow positief is kun je hem volgen. Worden er afspraken afgezegd of niet nagekomen dan kun je je afvragen of je de juiste keuze hebt gemaakt.

Alles mag meezitten ( positieve flow) en dan mag je er op vertrouwen dat het goedkomt. Dat wil niet zeggen dat je er later geen spijt van hebt gehad want er is ook nog iets als een leerproces en Niets is voor Niets. Soms mag je dingen meemaken om uiteindelijk weer verder te komen.

Mijn advies: Maak een keuze altijd vanuit jouw binnenste en sta er 100 procent achter op dat moment. Je kunt er dan later nooit schuldgevoel over krijgen.

Wat is jouw ervaring met keuzes maken? Volg jij hierin je verstand, je gevoel of beide? Schrijf je reactie  onder het blogbericht op de facebookpagina van Marcurius of mail naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?