Sport en gezondheid.

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Dat sporten goed is voor de mens dat weten we allemaal maar waarom is het goed, dat is de vraag?

Vroeger werkten de mensen hard op het land en hadden daardoor veel beweging, daarnaast ging alles lopend of later op de fiets. Omdat ze heel de dag in beweging waren en verschillende spiergroepen gebruikten waren ze eigenlijk afgetraind.

Later is de mens gemakkelijker geworden. Je hoefde fysiek niet meer zo hard te werken door de toename aan machines. Er kwamen vervoersmiddelen en een arbeidswet om minder uren te mogen werken.

Nu  is er een overvloed aan luxe, we hebben machines die voor ons werken, auto’s die rijden en veel vrije tijd waarbij we (teveel ) gaan zitten.  Dus eigenlijk een luxe probleem dat voor je gezondheid heel nadelig is. Er ontstaan veel welvaartsziekten en niet te vergeten dat we allemaal steeds zwaarder in gewicht worden.

Iedereen weet dat sporten goed is maar waarom doen we het dan niet. Er zijn wel wat dingen op te noemen zoals geen zin, geen tijd, geen motivatie etc. Het voelt net alsof we ons kostbaarste bezit hierdoor in de steek laten.

Met sporten heb je afleiding, het maakt je hoofd leeg, je maakt positieve stoffen aan maar je ontgift ook. Kortom het is een must….

Sporten en ik

Jaren geleden was ik voor het laatst in de sportschool en heb daar afgezworen er nooit meer te komen. Al die (niet aantrekkelijke) apparaten, het vele mannen gehalte die zich wilden bewijzen en dan niet te vergeten de lucht, die iedereen vast herkend.

Afgelopen week ben ik overstag gegaan. Ik realiseerde dat ik er met alleen wandelen en yoga niet zou komen en ik wil graag sportief zijn op mijn oude dag. In een vlaag van verstandverbijstering liep ik een sportschool binnen en de vroegere veronderstelling was weg, compleet weg, het was modern en het rook er niet naar….. je weet wel welke geur.

Er was iets nieuws op de sportschool voor mij genaamd Milon. Ik dacht eerst dat het een jongensnaam was maar zo heet het programma waarbij je slechts 2x per 10 dagen 35 minuten hoeft te trainen voor het beste resultaat.

Korte oefeningen en veel variatie in spiergroepen. Ik houd van kort en snel dus dat sprak mij wel aan en dankzij de prima begeleiding was ik zo klaar. Ik voelde me fit en dacht ik kan nog wel een rondje. Nou dat mocht want je doet alles twee keer binnen de 35 minuten.

Apparaten worden ingesteld op de persoon en door middel van een pasje regelt het apparaat dit automatisch voor jou. Heerlijk, nog even terugkijkend naar eerdere ervaringen waar je een tijd bezig was alles op maat maken en het dan uit luiheid maar liet zitten…..
Doormiddel van een bubbel kan je zien dat jouw tijd om is en dan kan je verder gaan naar het volgende apparaat, gemak dient de mens.

Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat het niet zo lang duurt maar wel effectief is. Ik het idee heb dat ik wat gedaan heb, dat mijn hoofd leeg is en dat ik er meer energie van krijg.Ik moet zeggen dat mijn ervaring goed is en ik merk dat mijn lijf het nodig heeft om letterlijk in beweging te komen, maar ook om te transpireren en mijn hoofd leeg te maken.
Doordat ik veel bezig ben met energie en mensen is het voor mij goed om het lichaam te laten werken zodat alles weer beter in balans komt.

O ja en voordat ik het vergeet, er is geen spierpijn, oh wat heerlijk en je mag alles in eigen kunnen en tempo doen. Waar vind je dat?

Wil je nu meer weten over deze manier van bewegen en sporten schrijf een reactie onder facebook of mail naar info@marcurius.nl

En voor de niet gelovers onder ons of ik het echt heb gedaan zie mijn foto.

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?