Pijnbeleving

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Wat is pijn nu eigenlijk?

Pijn is een signaal dat bestuurd wordt vanuit de hersenen.

Er zijn verschillende soorten pijn zoals :

  1. Acute pijn ( Pijn die plotseling ontstaat)
  2. Chronische pijn ( Pijn die al langer dan 6 maanden aanwezig is)

In deze blog ga ik niet verder in op wat je medisch gezien tegen pijn kunt doen, maar gaan we kijken naar de beleving van pijn. Iedereen beleeft pijn op een andere manier. Pijn is een verschijnsel dat iedereen kent. Al op jonge leeftijd herken je het. Als kind uit je pijn door te gaan huilen. Je wordt dan liefdevol getroost door je  moeder of vader en de pijn wordt minder of gaat vanzelf weg.

 

 

Overal in je lichaam kun je pijn voelen, pijn is een signaal van het lichaam. Je mag het niet negeren. Hoe je met pijn omgaat dat is aan jou. Je kunt kiezen voor een pijnstiller of naar een arts gaan.  Je kijkt zelf wat voor jou het beste werkt tegen de pijn.

Hoe beleef jij pijn?

Ieder mens beleeft pijn op zijn eigen manier. Dit heeft te maken met eerdere opgeslagen herkenbare pijnen, maar ook met de reactie van de omgeving en je eigen angst voor pijn.

In mijn eigen pijnstukken heb ik de ervaring dat ontspanning en afleiding goede hulpmiddelen zijn. Je kalmeert daarbij de hersenen die de tekens van pijn afgeven.

Onder pijn zit meestal verdriet. Denk hierbij aan de kindjes die huilen. Zij beginnen vaak meteen  te huilen en door het troosten wordt de pijn verzacht.

In mijn werk als natuurgeneeskundige kom ik veel mensen tegen met pijn. Veel soorten pijn, maar vaak  pijn die er al jaren zit. Soms wordt het duidelijk waar die pijn vandaan komt en kunnen we de “wortel” eruit trekken of een andere plaats geven. Door de energie die ik door mijn handen geef gebeurd er iets in het lichaam waar ik geen zeggenschap over heb. Mensen voelen dat er iets positiefs gebeurd en vaak komen er emoties vrij wat erg oplucht.

De vraag is: Is pijn gekoppeld aan emoties of aan eerdere gebeurtenissen (meestal zit dit onbewust) die je mag opruimen als de pijn zichtbaar is?

Hoe denk jij daar over? Graag lees ik je reactie op facebook of in een mail naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig Therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?