De deur naar je hart en huis.

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Heel wat jaren gebruiken we intensief de deuren in ons huis en misschien ook wel de deur in ons hart. Op een goed moment kom je er achter dat de deuren gaan haperen, ze klemmen of trekken krom. Tijd voor iets nieuws zou je denken.

Vroeger stond de achterdeur van het huis gewoon open en kon iedereen zo bij je naar binnen lopen. Tegenwoordig doe je alles goed op slot want inbrekers kunnen op de loer liggen. In het slechtste geval zit je als mens dan opgesloten in je eigen huis!

Zegt dat nu ook iets over opgesloten zitten in je eigen hart?

Een open deur geeft ook een opening naar jouw hart, mensen waren vroeger meer bereid om elkaar te helpen en de gastvrijheid was enorm. Nu met al die deuren dicht, ben je gedwongen aan te bellen of te kloppen op de achterdeur. Dit fenomeen geeft afstand en het duurt langer voordat je elkaar echt bereikt.

Wanneer opent iemand zijn hart en hoe doe je dat?

Dat is een hele goede vraag. In mijn praktijk laat ik dat de mensen zelf doen. Visueel masseren zij zachtjes hun hart. Er ontstaat zo vanzelf een opening, een klein deurtje, waardoor ze bij zichzelf naar binnen kunnen gaan. Er komt zachte energie vrij en mensen nemen een kijkje in hun eigen hartkamer. Net als achter de deur van ieder huis speelt zich ook daar van alles af. Van vergeving tot loskoppeling van koorden, maar ook afscheid van geliefden. In verbeelding is alles mogelijk. Steeds kun je je weer een nieuwe opening of deur voorstellen.

 

Dit gaat in het echte leven natuurlijk niet. Je koopt een deur voor een lange periode en hoopt dat hij jou beschermt tegen de buitenwereld.

Sommige mensen houden de deur van het hart op slot voor anderen. Zij zijn vaak al eerder gekwetst en willen dit nooit meer meemaken. Jammer want het hart geeft juist heel veel vreugde en zingeving. Er is altijd een mogelijkheid om de energie in je hart weer te laten stromen. Gebeurtenissen uit het verleden hoeven niet je hele verdere leven te bepalen. Laat zaken die je los wil laten los en vergeet nooit de mooiste herinneringen mee te nemen. Geef ze een mooi plaatsje in jouw eigen hart en leef verder in het nu!

Van de week komen er nieuwe deuren in mijn praktijk en in mijn huiskamer.  Weer een nieuw begin met nieuwe deuren….mijn hart staat open voor jullie.

Heb je vragen stel ze via facebook of mail ze naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?