Heel wat jaren gebruiken we intensief de deuren in ons huis en misschien ook wel de deur in ons hart. Op een goed moment kom je er achter dat de deuren gaan haperen, ze klemmen of trekken krom. Tijd voor iets nieuws zou je denken.

Vroeger stond de achterdeur van het huis gewoon open en kon iedereen zo bij je naar binnen lopen. Tegenwoordig doe je alles goed op slot want inbrekers kunnen op de loer liggen. In het slechtste geval zit je als mens dan opgesloten in je eigen huis!

Zegt dat nu ook iets over opgesloten zitten in je eigen hart?

Een open deur geeft ook een opening naar jouw hart, mensen waren vroeger meer bereid om elkaar te helpen en de gastvrijheid was enorm. Nu met al die deuren dicht, ben je gedwongen aan te bellen of te kloppen op de achterdeur. Dit fenomeen geeft afstand en het duurt langer voordat je elkaar echt bereikt.

Wanneer opent iemand zijn hart en hoe doe je dat?

Dat is een hele goede vraag. In mijn praktijk laat ik dat de mensen zelf doen. Visueel masseren zij zachtjes hun hart. Er ontstaat zo vanzelf een opening, een klein deurtje, waardoor ze bij zichzelf naar binnen kunnen gaan. Er komt zachte energie vrij en mensen nemen een kijkje in hun eigen hartkamer. Net als achter de deur van ieder huis speelt zich ook daar van alles af. Van vergeving tot loskoppeling van koorden, maar ook afscheid van geliefden. In verbeelding is alles mogelijk. Steeds kun je je weer een nieuwe opening of deur voorstellen.

 

Dit gaat in het echte leven natuurlijk niet. Je koopt een deur voor een lange periode en hoopt dat hij jou beschermt tegen de buitenwereld.

Sommige mensen houden de deur van het hart op slot voor anderen. Zij zijn vaak al eerder gekwetst en willen dit nooit meer meemaken. Jammer want het hart geeft juist heel veel vreugde en zingeving. Er is altijd een mogelijkheid om de energie in je hart weer te laten stromen. Gebeurtenissen uit het verleden hoeven niet je hele verdere leven te bepalen. Laat zaken die je los wil laten los en vergeet nooit de mooiste herinneringen mee te nemen. Geef ze een mooi plaatsje in jouw eigen hart en leef verder in het nu!

Van de week komen er nieuwe deuren in mijn praktijk en in mijn huiskamer.  Weer een nieuw begin met nieuwe deuren….mijn hart staat open voor jullie.

Heb je vragen stel ze via facebook of mail ze naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

De deur naar je hart en huis.