Dromen en Dromenvangers

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Deze week een blog over dromen en dromenvangers. Onlangs heb ik op vakantie een mega grote
dromenvanger gekocht in de hoop dat mijn dromen zouden afnemen of juist zichtbaarder zouden worden.

Juist dat laatste is gebeurd. Sindsdien krijg ik elke nacht zichtbare dromen. Meestal gaan deze dromen  over mijn werkverleden in het ziekenhuis. Blijkbaar heeft dat werk veel indruk op mij gemaakt en dient het nog verwerkt te worden.

Ieder mens heeft dromen, maar niet iedereen is zich er van bewust.
Er is zeker onderscheid in dromen, we kennen:

Fijne dromen, vervelende dromen, verwerkingsdromen , nachtmerries , voorspellende dromen, lucide dromen.

Heel  veel mensen denken dat ze niet dromen of onthouden dit niet, of ze zijn er niet mee bezig. Het is mogelijk te trainen wat je droomt ook te onthouden. Het is een stukje bewustwording en uit dromen kan je mooie inzichten halen. Ik heb jarenlang een dromenboek naast mijn bed gehad. Elke morgen zocht ik mijn dromen 0p om zo te kijken wat er speelde in mij.

Ik denk persoonlijk dat het krijgen van nachtmerries een onbewust angst is  die er via de dromen uit komt.
Meestal zijn dat van die symbolische dromen bijvoorbeeld, dat je achterna gezeten wordt of je droomt over vervoersproblemen.( trein niet gehaald, een auto die achteruit rijd etc.)
Je kan er behoorlijk druk mee zijn in je slaap en het voelt ’s morgens niet als uitgerust. Toch is het aan te raden deze informatie niet te negeren, maar bewust te kijken wat er nog in jouw leven speelt.

Een dromenvanger is gemaakt op basis van de vier elementen, vuur, water, aarde, lucht en bevat meestal  een gekleurd geheel. Men denkt dat de boze dromen worden opgevangen en de mooie dromen doorkomen.
Deze oude gebruiken worden nog steeds toegepast en het is toch heerlijk om te geloven wat je zelf wil.

Dromen verklaren.
Soms zijn dromen te verklaren en kan je er behoorlijk wat inzicht uit halen. Er zijn ook gevoelige mensen die voorspellende dromen hebben die dan ook werkelijk uit komen.

Mijn Persoonlijke mening is dat we niet voor niets dromen en deze inzichten kunnen gebruiken, het lichaam liegt namelijk niet en ik ben er van overtuigd dat we steeds meer “gereedschap” uit ons zelf kunnen halen.

Mijn grote droom is mijn praktijk en die is uitgekomen.
Heb je vragen over dromen stel ze op Facebook of mail naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig Therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?