Oor acupunctuur /oor acupressuur.

Net zoals voetreflexologie en handreflexologie is de oorreflexologie ook al heel oud.
Ooracupunctuur of te wel Auriculo-therapie is één van de vormen van (niet klassiek Chinese) acupunctuur.

In het oor bevinden zich volgens acupuncturisten punten die overeenkomen met de diverse organen in het menselijk lichaam, hersenen, hart, ledematen en dergelijke die door middel van acupunctuur gestimuleerd kunnen worden.
De punten worden gestimuleerd met gewone acupunctuurnaalden, laserbestraling, massage of manipulatie. Maar ook met speciale zaadjes (bij allergie voor naalden), magneetbolletjes en verblijfnaaldjes.

De Franse arts Paul Nogier ontdekte deze methode in 1951 en blaasde het een nieuw leven in.
Het volgen de citaat is van hem.

“In het oor projecteert de gehele mens”

Ik vind het persoonlijk een prachtige aanvulling voor mijn praktijk.
De acute klachten kan ik met een naald stimuleren en de chronische met een zaadje of bolletje.
Deze laatste mogen dan 14 dagen blijven zitten en kunnen dagelijks aangeraakt worden, zodat de oorpunten gestimuleerd kunnen worden.

Ik heb al een beetje ervaring opgedaan met het honger en dorst punt. Klanten vertelden dol enthousiast dat ze minder trek hadden in lekkere dingen maar ook dat ze meer een verzadigd gevoel hadden.
Het mooie is dat ik handvaten heb gekregen om via vaste protocollen te werken. Bijv. stoppen met roken of slaapstoornissen of angst.

Of het pijn doet? Wel nee, het prikje voel je een klein beetje maar van de overige dingen voel je niets. De punten kunnen wel wat pijnlijk zijn maar die voel je ook als je bijv. je oor masseert.

Hoe prachtig zit ons lichaam toch in elkaar he!

Wil je nu meer weten over deze manier van behandelen, kom het een keer ervaren in praktijk Marcurius of stel je vraag via facebook of via info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

.

 

 

 

Scroll naar top