Wat is een perfecte vakantie?

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

De vakantietijd nadert en sommigen zitten er al midden in of hebben het net gehad. Uiteindelijk verlangen we allemaal naar ultieme ontspanning en oplading. De één zoekt dat in het buitenland en de ander blijft in Nederland of thuis. Alle mogelijkheden zijn aanwezig en ieder mag het op zijn eigen manier invullen.

Het reizen is een onderdeel van de vakantie, denk aan lange wachttijden op de luchthaven, vertraagde busreizen en files. En dan eindelijk zijn we op de plaats van bestemming. Na de eerste spullen uitgepakt te hebben is het tijd om de omgeving te verkennen. Beetje wandelen, beetje rondkijken en een beetje wennen.

Vanaf de tweede dag zijn we al bezig om los te komen van ons werk en thuis, het ontspannen kan beginnen. Afhankelijk hoe lang de vakantiereis duurt zal de ontspanning toenemen om vervolgens weer aan de terugreis te beginnen.

Mijn persoonlijke ultieme vakantie is heerlijk rust, liefst aan zee, maar mag ook in de natuur zijn.

Afgelopen week waren we in België bij de Wolvenput. Ik zeg de laatste jaren stellig dat ik nooit meer naar hetzelfde terug ga.  Niet omdat het niet goed is bevallen maar juist omdat ik wat anders wil, maar ook bang ben dat de tweede keer tegen valt.

Tot mijn eigen verbazing is het dit jaar wel gebeurd en het is goed bevallen. Zo zie je maar dat je overtuigingen kan bijstellen in jezelf. We hadden een prachtige vakantie woning met alles erop en eraan voor 8 personen. Prachtige en rustige omgeving met aardige mensen en heel veel rust. Tja wat doe je met die rust, gewoon niets, of een boekje lezen of ergens naar toe. Maakt niet uit wat je doet als je het maar naar je zin hebt.

Wat maakt deze omgeving in België zo speciaal? Ik denk zo terug naar de natuur. Alle groenten en fruit komen uit de eigen tuin. De bijen doen het werk om honing te maken en alles is biologisch. Ik denk dat ik het hier vroeger saai gevonden zou hebben maar nu is het heerlijk. Zo even niets……

In mijn praktijk ervaren mensen ook wel eens dat ze het gevoel hebben gehad dat ze op vakantie zijn geweest na een behandeling. Het voelt zo licht en rustig, nou dat ervaar ik nu ook als ik met vakantie ben en daar gaat het toch om wat je ook gaat doen. Heb je nu ook ervaringen over je perfecte vakantie post ze op facebook of schrijf een reactie naar info@marcurius.nl

Fijne vakantie. 

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?