Warm weer

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Afgelopen dagen zijn we getrakteerd op warm tot zeer warm weer. Er zijn maar weinig mensen die dat echt heel fijn vinden. De meeste kunnen er niet zo goed tegen. Het lichaam reageert al snel met transpireren, flauwheid, dorst en vermoeidheid. We doen er alles aan om af te koelen. We drinken veel, eten ijsjes en gaan op zoek naar verkoeling.

In Nederland hebben we  een zeeklimaat, milde winters en milde zomers. Met name de laatste jaren lijkt ons klimaat te veranderen in extremen. Het ene record naar het andere wordt gebroken.

Wat betekend dit warme weer nu voor ons lichaam. Het lichaam heeft zichtbaar moeite met deze hitte dit kan zich uiten door.

–        Gezwollen ledematen
–        Overtollig zweten
–        Tekenen van uitdroging
–        Soms krampen in het lichaam

Wat kan je er aan doen om deze klachten te verhelpen?

–        Uit de zon gaan
–        Veel en regelmatig drinken, liefst water
–        Benen omhoog leggen

Baby’s en ouderen zijn een kwetsbare groep. Zij verdienen dan ook extra aandacht om hitte in hun lichaam te voor komen.

Wanneer we teveel en te lang in de zon zitten ligt een zonnesteek op de loer en zijn we verder van huis. Het lichaam is dan werkelijk verhit en dan ontstaan er de volgende klachten.

– Misselijkheid
– Hoofdpijn
– Duizeligheid
– Lichaamstemperatuur loopt op tot 42 graden
– Kans op shock/coma.

Medische zorg is dan nodig.

Een soort gelijke klacht zie ik regelmatig in mijn praktijk en is genaamd Stress. Het lichaam kan een soort van dezelfde klachten vertonen die niets met de zon te maken hebben maar juist  onze interne thermometer die van slag is. Ook dan is veel  water drinken goed, maar ook zeker kijken waar deze stress vandaan komt en hoe die te minderen is.

Het lichaam is het beste gebaat met Balans, van alles een beetje en niet te veel.

Mijn motto luid dan ook : DOE ALLES MET MATE.

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?