Afscheid

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

AFSCHEID 

Het woord klinkt zwaar in de mond, maar hoe vaak nemen we geen afscheid?  

Elke keer als we weggaan en dag zeggen of houdoe nemen we afscheid.
Dit kan zijn van familie en naasten maar ook van
collega’s, buren en bekenden. 

Afscheid nemen kan je ook zien als een stuk loslaten. Je kan namelijk ook afscheid nemen van spullen en kleding. In Afscheid zit ook het woord scheiden. Je bent niet meer letterlijk verbonden met….

Vaak sta je er niet bij stil wat het betekent, zeker niet als je letterlijk afscheid gaat nemen van dierbaren die niet meer terugkeren.
Elke keer vind je het maar heel gewoon dat iedereen er in de avond weer is en dat de ontmoeting doorgaat op de afgesproken tijd. 

Steeds weer elk moment van de dag nemen we afscheid van iets. Dit kunnen dingen zijn die we niet meer nodig hebben maar ook lichamelijke aspecten. Zo heb je hoofdpijn en even later niet meer. We zijn ons er niet van bewust dat we dan onbewust afscheid hebben genomen van onze hoofdpijn.

Jarenlang heb ik bewust afscheid genomen van mijn werk. Wanneer ik de deur dicht deed zei ik letterlijk “alles van het werk blijft hier”. Ik nam eerder alles mee naar huis en dacht er nog lang over na, ook ‘s nachts. 

Soms kunnen we blij zijn met afscheid, zeker als het over overtollige spullen gaat die we snel kwijt willen.
Het één willen we vasthouden en het ander willen we zo snel mogelijk kwijt. 

Misschien mogen we wat bewuster om gaan met dit woord “Afscheid”. Zodat het een diepere bewuster betekenis voor ons gaat krijgen. 

Afscheid hoeft niet per definitie altijd pijn te doen. Juist dit woord heeft ook een andere kant.

Ik ontmoet vaak mensen die graag afscheid willen nemen van trauma’s of lastige herinneringen. Dan help ik ze daarmee om dit op een gepaste wijze te doen en gebruik daarvoor een vergevingssessie. Ze zijn dan vaak opgelucht dat ze afscheid hebben genomen van hun zware emoties. En voelen zich kilo’s lichter. 

Zo zie je maar dat een woord meerdere betekenissen kan hebben.
Mijn advies: ga er vanaf nu bewust mee om. 

Wat zijn jouw ervaringen met afscheid nemen?

Heb je vragen stel ze dan via de facebookpagina van Praktijk Marcurius of mail naar info @marcurius.nl

 

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundige Therapeut
www.marcurius.nl

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?