Moederdag

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Vandaag wordt er in Nederland Moederdag gevierd, eigenlijk wordt het moederschap gevierd.
Deze traditionele viering vindt plaats op de tweede zondag in mei en varieert daarom van datum.
In de landen rondom ons heen kennen ze ook Moederdag maar dan op andere datums.

Vroeger werd Moederdag gezien om de moeder in het zonnetje  te zetten, haar ook te ontlasten van huishoudelijke taken. De vader kwam in actie om samen met zijn kinderen hun moeder een onvergetelijke Moederdag te bezorgen. De dag begon al vroeg met een zelfgemaakt ontbijt en een prachtige tekening of knutselwerk gemaakt door de kinderen. Moeder hoefde die dag niets te doen en werd als een koningin op de stoel gezet. Moederdag werd in de vorige eeuw altijd gevierd en de bloemisten hadden hoogtijdagen dan.

We zijn nu weer in 2017 beland.

Moederdag in een modern jasje. Wordt het nog wel traditioneel gevierd?
Er zijn nu veel alleenstaande moeders en de rolverdeling is nu anders dan vroeger.
Op school of in het kinderdagverblijf wordt er nog wel steeds aandacht besteedt aan Moederdag.
De mooiste knutselwerken worden gemaakt.

De jonge moeder ervaart echter deze dag zoals anderen. Ze gaat door met het verzorgen van haar kinderen en wil vaak ook nog haar eigen moeder en schoonmoeder bezoeken waardoor haar eigen Moederdag er vaak bij in schiet.
Iedereen heeft een moeder, maar niet iedereen heeft er nog contact mee of hun moeder is niet meer hier op aarde. Niet iedereen is zelf moeder. Voor hun is de beleving vaak heel anders en gaat deze zondag in mei aan hun voorbij. Al die ophef over Moederdag, soms ook een pijnlijke dag.

In mijn praktijk voel ik mij soms ook een moeder, een moeder met wijze woorden en adviezen. Ik ben zeer dankbaar met deze rol waarbij ik niet alleen de moeder mag zijn voor mijn kinderen en aanhang, maar ook voor iedereen die het wil zien.

Hoe mijn Moederdag gaat verlopen dat zal een verrassing zijn, maar ik zal genieten wat de dag zich ook brengt en niets moet, alles mag…

Hoe ziet jouw Moederdag eruit? Laat het weten in een reactie onder deze blog op mijn facebookpagina of mail naar info@marcurius.nl  Ik lees het graag.

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?