Bewustwording

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Het grootste gedeelte van ons denken doen we onbewust. Ben je je daar al bewust van?
We functioneren als een automatische piloot. Denk maar eens aan het moment waarop je in de auto zit en je plots weer een stuk verder bent gekomen zonder dat je je er bewust van was.

Het leven vliegt aan ons voorbij zonder dat we het besef hebben om echt bewust te leven.

Waarom is dat nodig bewust leven?

Wanneer we bewust leven krijgt het even meer waarde en sta je meer stil bij jezelf en de ander. Het leven krijgt hierdoor meer inhoud en kwaliteit.

Bewustzijn ontstaat vaak als mensen denken: “Nou ik heb het goed voor elkaar, maar er knaagt iets in mijn binnenste”.
Vroeger kwam dit vooral, naar boven, rond het 40ste levensjaar. Nu zie ik het toch al veel eerder ontstaan. Mijn idee is dat mensen van nu geboren worden met een hoger bewustzijn. Ook zij komen leerdoelen tegen op hun pad want dat heeft iedereen in zijn rugzak maar dan weer op een andere manier.

In de middeleeuwen was het meer overleven en op zoek gaan naar voedsel en zorgen voor je eigen veiligheid. In de jaren 50 was het vooral belangrijk wat de omgeving van je vond en je mocht de vuile was niet buiten hangen. In de jaren 60 en 70 kwam er heel veel ruimte en werden er fors patronen doorbroken. Vanaf de jaren 80 zijn er al meer gevoelige kinderen geboren met een hoger bewustzijn, die vervolgens dan weer allerlei stempels opgeplakt kregen.

Vanaf 2000 zitten we in een nieuwe tijd, deze tijd loopt tot 4000 dus we staan nog maar in het begin van meer bewustzijn.

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun lijf, maar ook van hun denken en voelen en om die drie te combineren heb je nog wat te werken aan jezelf.

Het in balans zijn van lichaam en geest is fijn, maar bijna ook een onmogelijke taak. Dat heeft vooral te maken met de omgeving, het vele moeten, opdrachten, mobiels, targets halen etc. 

Maar hoeveel tijd blijft er over voor je eigen ik?

Sta open voor veranderingen en vernieuwingen. Samen leiden zij tot groei, groei in jezelf als mens.

Ik kom regelmatig mensen tegen, die het absoluut niet meer weten en het spoor bijster zijn. Laat staan dat zij dicht bij hun zelf kunnen zijn en blijven werken aan hun bewustzijn. Ik laat ze dan door ontspanning voelen wat het is om weer in hun eigen lijf zitten en dat ze van daaruit naar de buiten wereld mogen gaan. Hoe beter en sterker ze in hun lijf zitten en de aarding voelen hoe beter ze de omgeving aan kunnen .

Dit vergt wel wat training maar tenslotte doe je dit voor je zelf en dat is het grootste goed…

Hoe bewust leef jij?
Wil jij jouw ervaring delen dan kan dat via facebook onder deze blog of stuur een email naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek – van de laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?