Vrienden

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

 Ieder mens kent het fenomeen vrienden.

Dit begint al heel jong, het is vaak een onbewuste keuze, je komt als klein kind naast iemand te zitten en daar ontstaat een klik en je wordt vrienden voor het leven. Het kan ook zijn dat je vrienden op een later tijdstip tegen komt of maar vrienden voor heel even.

Alle varianten zijn mogelijk, maar wat doen vrienden met je?

Een vriend is iemand die alles van je weet en toch van je houdt is een gezegde. Dat klopt ook zeker maar wat bindt ons dan zo?

Ik denk dat vriendschap een onbewust iets is. Je gaat niet bewust op zoek naar vrienden want dan kom je bedrogen uit denk ik. Het is een soort van aantrekkingskracht, niet op het uiterlijk maar op de energie die iemand uitstraalt. Zij hebben waarschijnlijk iets wat jij nog niet hebt ontwikkeld en waar je van kan leren. Je kan iets voor elkaar betekenen in lief en leed.

 Hoe ontstaat vriendschap?

 Er zijn een aantal voorwaarden die je nodig hebt voor vriendschap zoals,

Je ziet overeenkomsten in elkaar.
Je hebt dezelfde hobby’s
Je deelt iets samen
Er groeit iets tussen jullie
Soms wordt je vrienden van vrienden
Door je partner.

En nog veel meer andere mogelijkheden die je zelf kan invullen.

Eerst spreek je eens  met elkaar af tegenwoordig deel je al snel je mobiele nummer zodat je kan appen of voegt elkaar toe op Facebook.Naarmate je elkaar langer kent ga je ook meer delen en wordt het een vertrouwelijke vriendschap.Je bent vreemden van elkaar en toch voelt het meer dan familie soms.

Ik zei vroeger altijd tegen mijn kinderen, je mag meerdere vrienden hebben, de één ga je mee sporten, de ander ga je mee praten, weer een ander om te klussen of iets te maken. Bij een ieder haal je wat en zij bij jou.

Kan vriendschap over gaan?

Sommigen vriendschappen gaan vanzelf over zij bloeien als het ware dood. Het contact wordt al snel minder en je voelt dat je elkaar eigenlijk niets meer te vertellen hebt. De één gaat een andere weg in als jij, of ontwikkeld zich of het kan aan de partner liggen dat het niet meer zo goed klikt.

Ik zie goede vrienden als engelen, zij geven mij steun en luisteren naar mijn verhaal, ze geven ongeschonden advies en zetten mij weer terug op de grond. Dit doe ik ook bij hen als dit nodig is.
Je hoeft elkaar niet elke dag te zien om goede vrienden te zijn het gaat erom dat je er bent voor elkaar als het nodig is in voor en tegenspoed en dat je blij bent elkaar te zien.

Ik heb in mijn praktijk met vele mensen een klik omdat ik veel dingen van hen herken, maar dat is beroepsmatig en met sommige heb ik ook een vriendschapsband.

Vriendschappen maken mijn leven completer, maar ik besef ook dat sommige overgaan en je andere juist mag koesteren.

Wat voor rol spelen vriendschappen in jouw leven?
Ik vind het leuk om jullie reacties te lezen.
Wil jij jouw ervaring delen dan kan dat via facebook onder deze blog of stuur een email naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek – van de laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?