Vrolijk Pasen

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Waaraan denk je als je aan Pasen denkt?
Eieren, chocolade en wellicht een vrije dag, of de christelijke traditie ?

Vroeger werden er bij ons thuis, met Pasen, gekleurde eieren verstopt in de tuin, op elke ei stond een geldbedrag. Na het zoeken mocht je de eieren op tafel leggen en werd het geldbedrag uitgekeerd. Het geld behoorde dan thuis in je spaarpot. Er werd ook wel eens een ei niet gevonden maar die kwamen we dan in de loop van het jaar tegen ergens aangevreten in de tuin.

Pasen heeft voor mij altijd wel iets vrolijks, alles staat in bloei en groei. Jaren terug heb ik zelfs voor de Pasen een Krul hazelaar gekocht, zodat ik niet elk jaar takken hoefde te kopen maar deze gewoon uit mijn tuin kon halen. Verder kreeg ik vroeger voor Pasen ook nieuwe kleren en mocht die dan voor het eerst met Pasen aan.

De boom is inmiddels al best wel oud,  Ik denk nu zo’n 67 jaar, omdat hij al 35 jaar was toen ik hem kocht. Elke jaar heb ik daar prachtige takken van die ik versier met Paasspulletjes.

 

 

Waar komt toch  Pasen vandaan?

In de Christelijke traditie is Pasen, of ook wel het paasfeest, het belangrijkste liturgische feest.
Op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, herdenken christenen het lijden en de kruisdood van Jezus en met Pasen vieren zij zijn opstanding, ook wel verrijzenis genoemd, uit de dood. Pasen behoort daarmee tot de traditie van de zoenoffers, die draaien om de noodzaak van de dood voor het leven, de verzoening met het goddelijke en de spirituele ontwikkeling van de eigen ziel door beproeving. (Bron Wikipedia)

Voor heel veel mensen gaat het nu om een vrije dag extra, een samen zijn met familie, een weekendje weg en lekker eten. We zijn de oorspronkelijk tradities een beetje vergeten ben ik bang. Het is meer het feest van het voorjaar geworden en hopelijk dan ook mooi weer. Ook worden er nog tv films uitgezonden die verwijzen naar de oorsprong zoals jezus Christ superstar.

Wat ga jij doen met Pasen?

Hoop op mooi weer en eens lekker boekjes lezen, deze Pasen. Dit jaar geen bezoek van kinderen of klein kinderen maar gewoon rustig in mijn tuin zitten en genieten. Maar ook bezinnen wat ik in mijn praktijk Marcurius ga neerzetten en ideeën maken voor deze zomer.

Schrijf je reacties in een email via info@marcurius.nl, op facebook of vertel onder deze blog wat jouw plannen zijn met Pasen.

Marijke klein Gunnewiek – van de Laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?