Klussen met (klein) kinderen

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Van de week was ik vroeg op gestaan en wilde mijn slaap kamer eens goed gaan poetsen, maar vooral gaan opruimen en veel weg doen. Om half 9 ging de telefoon, dochterlief. Ze vroeg wat ik aan het doen was en stelde voor mij te gaan helpen. Ik was blij, maar ergens wist ik ook wel beter, (opruimen met  twee kleinkinderen?) Maar goed ik besloot het een kans te geven.

Ze kwam en vroeg wat ik wilde veranderen. Ik zei: “Ik wil graag een verduisteringsgordijn zodat ik in de zomer niet om 5 uur wakker ben door het licht”. Zo gezegd zo gedaan. De jongste in bed, opa oppassen op de oudste en wij op weg naar de bouwmarkt. Vanwege de afmeting waren er gelukkig maar weinig soorten waaruit we konden kiezen dus de koop was snel genomen. We zouden het zelf wel op maat maken.
(Iets wat ik nooit meer ga doen, weet ik nu)

Thuis gekomen was de jongste al weer wakker en tijd voor een fruithap.

Nadat we het gordijn op de grond hadden gelegd begon het leukste onderdeel: het meten.

Opa ging met de oudste op pad met de bolderkar. Wij zouden de jongste in de gaten houden.

Ik denk dat we een half uur met een ijzerzaag aan het zagen waren geweest voordat we de roede op maat hadden. Nu nog een stuk van de breedte van de stof af. Na veel passen en meten was het gordijn op maat.

Oh etenstijd……….. 1 uur later de mannetjes lagen in bed. Gordijn mee naar boven, rails gehangen, nadat we nog een stukje van de roede hadden afgezaagd en weer iets van het gordijn af. Kijken hoe het moest en ineens het was klaar….. het hangt…… Puff effe uitrusten, oeps de kids zijn al weer wakker.

Conclusie 1 gordijn opgehangen, 1 kastje in de was gezet en twee kastjes opgeruimd en de rest…..? Dat mag oma zelf doen, wij gaan weer naar huis.

In mijn praktijk zie ik ook vaak kinderen. Wanneer ze erg jong zijn ga ik naar ze toe. Thuis kunnen ze spelen en hun ding doen terwijl ik met de ouders praat. Anders leidt het allemaal teveel af en kom ik niet tot de kern. Vaak geef ik ook op afstand advies, zeker als het gaat om het niet of slecht slapen van kinderen. Ik voel dan in wat ze nodig hebben en geef de ouders tips of maak druppels voor ze. Want kleine kinderen in mijn praktijk kun je vergelijken met klussen in huis met kinderen.

Wil jij jouw ervaring delen dan kan dat via facebook onder deze blog of stuur een email naar info@marcurius.nl 

Marijke klein Gunnewiek – van de laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?