Stagiaire

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Een stagiair (vrouwelijke vorm: stagiaire) is iemand die als onderdeel van een opleiding ervaring komt opdoen op de werkvloer, de stage. De stagiair krijgt een begeleider, en moet voor het opleidingsinstituut doorgaans verslagen schrijven. ( Aldus Wikipedia)

Toevallig ben ik deze weken de werkbegeleider van mijn stagiaire. Ze komt vanuit mijn eerdere opleiding die ik vorig jaar heb afgesloten en is benieuwd hoe ik het allemaal in de praktijk doe.

Na een uitgebreide kennismaking, waarbij de klik heel belangrijk is, gaan we aan het werk met de door haar opgestelde leerdoelen.
Soms willen ze heel snel, maar dan trap ik op de rem, want ontwikkeling en leren, zie ik als een proces en niet als een kunstje wat je overneemt.
Je doet dezelfde opleiding en iedereen legt er een persoonlijk tintje in. De één doet alles via protocol en de ander doet het meer van zijn eigen wijs heid.

Wat heb je nodig om iemand kennis over te brengen en hoe pikt een stagiaire het op?

Ik vertel meestal eerst hoe ik het doe, maar zeg er bij dat ze het vooral op hun eigen manier mogen doen. Ik laat ze het vooral zelf doen en ervaren dat is het beste leermoment.
Ze nemen een kijkje in: “mijn keuken” en kunnen daarvan dingen overnemen in hun eigen praktijk. Het is mooi dat we dezelfde taal spreken. Dat maakt het allemaal wat gemakkelijker.

Ik ben dan ook proef cliënt voor mijn stagiaire en besef hoe eng het is om op mijn eigen massage tafel te liggen. Dat is wel weer een goede graadmeter voor mijn eigen cliënten.
Ik leer ook veel van mijn stagiaire, haar benadering, haar puntjes op de i zetten, de vele waarom vragen, dat alles houdt mij scherp in mijn eigen werk.

Ik vind het overeens heerlijk om mijn opgedane kennis te delen. En het mooiste vind ik dat ze mij ook begrijpen, want gevoel is zo lastig om uit te leggen naar verstand.
Naast de proef cliënten help ik ze ook met hun opdrachten en lees hun scriptie. Ik voel mij dan een soort van juf met een rode pen. Maar ook dat is goed bedoeld, ik kan ook zeggen dat ik een soort van wegwijzer ben naar hun eigen praktijk.

Ik heb zelf tijdens mijn opleiding geen stage gelopen, omdat ik al een eigen praktijk had en ik zo alles voor mijzelf al uitgevogeld had in de loop van de jaren.

Wil je meer weten over stagiaires in praktijk Marcurius dan kan dat via facebook onder deze blog of stuur een email naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek – van de Laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?