Wat is nu echt belangrijk in het leven?

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Tja, daar heb je zo’n vraag waar best moeilijk antwoord op te geven is. Voor de één is dat zijn auto of baan en voor de ander zijn gezin. Steeds veranderd dit antwoord ook weer. We worden steeds ouder en onze belangrijkheden veranderen.

Persoonlijk geloof ik dat ik al veel zaken heb gehad die ik het belangrijkst vind. Maar nu ben ik in de fase dat ik mijzelf serieus ben gaan nemen. Als ik goed in mijn vel zit hebben anderen daar ook iets aan. We zorgen met grote getalen voor een ander maar vergeten vaak onszelf.

Het is absoluut niet egoïstisch om voor jezelf te zorgen, nee juist fijn, want dat betekent dat anderen minder zorg hebben om jou, omdat ze zien dat het goed gaat met je.

Voor mij is het belangrijk dat ik goed gezond ben, goed in mijn lijf zit, mijn mind kan dempen en kan leven in het NU. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en dat geeft mij een rustig gevoel. Van daaruit vind ik het geweldig om andere mensen in hun eigen kracht te zetten en voel me daarbij niet belangrijk, in tegen deel ik voel me gevleid dat ik dat mag doen.

Mensen kunnen andere mensen belangrijk maken en vergeten daarbij hun eigen kracht en worden al klein bij het idee. Mijn visie is laten we allemaal gelijk zijn en zelf kijken wat belangrijk is voor jezelf.

En of dat nu een auto is, een baan of kinderen, het maakt niet uit. Doe iets waardoor jouw ziel gaat glimlachen, dan doe je het goed.

In mijn praktijk zijn mensen zich er minder bewust van wat belangrijk is voor hunzelf. Ja, ze kunnen opnoemen, geld, gezondheid , relatie e.d. maar wat nu echt belangrijk is voor hun eigen persoontje dat is de vraag. Samen met hen ga ik op zoek naar wat nu echt belangrijk is en wat de mens boeit in zijn leven.

Ik ben van mening dat je daardoor de levensvreugde kan verhogen. Op zoek gaan naar jezelf naar je ware ik, want die neem je te allen tijde mee, wat je ook gaat doen of laten.

Wat is voor jou belangrijk in het leven? Vertel het met een reactie via https://www.facebook.com/PraktijkMarcurius/ onder deze blog of stuur een email naar info@marcurius.nl
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

Marijke klein Gunnewiek – van de laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

 

 

 

 

 

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?