Angstgevoelens

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Vanmorgen hebben we onze zoon naar het vliegveld gebracht in Brussel voor zijn reis naar Finland.
Toen ik dat vertelde tegen enkele mensen, kwam meteen de schrik naar boven van de aanslag van vorig jaar. Ik dacht: “ga ik nu bang worden?”. Nee, de bedoeling is dat we hem alleen weg brengen, niet meer en niet minder.
We liepen zo midden in de nacht op de luchthaven toen mijn man zei : “hier is het gebeurd”
Ik keek om mij heen en schrok van de twee marechaussees die met een geweer rondliepen, totdat iets in mij zei: “Doe maar rustig er is niets aan de hand”. Ik herkende mijn eigen angstgevoelens, stelde mezelf gerust en liep door.

Een gevoel van angst, iedereen ervaart het wel eens. Er zijn meerdere soorten angst, zo heb je bijvoorbeeld acute angst waar bij heel veel klachten plots kunnen ontstaan zoals: versnelde ademhaling, versnelde hartslag, hartkloppingen, overmatige transparantie, hoge bloeddruk, opvliegers, koude rillingen, droge mond ,duizeligheid, hoofdpijn, dreiging flauw te vallen.

Wanneer angst lang aanwezig is kan het chronische worden en kunnen de klachten toenemen. Je kunt hierbij denken aan: slap gevoel, stijve spieren, stijve pijnlijke nekspieren, stijve pijnlijke schouderspieren, slaapstoornissen, depressie, geen behoefte aan seks, niet in staat zich te ontspannen, nachtmerries, hyperventilatie.
Wanneer deze klachten lang bestaan kan je het gevoel hebben er niet meer uit te komen en het zet je lichaam vast. Angsten kunnen ook overgaan op fobieën en paniekstoornissen, er bestaat ook verlatingsangst.

Bestaat er ook goede angst?

Angst is een natuurlijke reactie bij gevaar, je voelt je ergens onprettig bij, je hebt een niet pluis gevoel en dan is het vaak het beste om er naar te luisteren en te handelen. Als de oorzaak is opgelost dan zal deze angst ook weer snel verdwijnen. Angst heb je ook nodig om te vechten of te vluchten. Heb je zelf last van een vorm van angst? Blijf niet zitten met je angst, maar pak hem met kop een staart aan.

Wat ik bij Praktijk Marcurius doe met angstklachten is vooral samen op zoek gaan naar wanneer en waar de angst is ontstaan. Heb je er nog steeds last van, of heb je alleen nog last van de symptomen of restverschijnselen van de angst? Wanneer dat duidelijk is gaan we deze angst daarna vanuit de wortel aanpakken zodat hij ook echt verdwenen is.

Heb jij weleens last gehad van angst en wil je jouw oplossing delen? Dat kan via https://www.facebook.com/PraktijkMarcurius/ onder deze blog of stuur een email naar info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek – van de laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

Angst is als een spin in een web.

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?