Wanneer ga je naar een natuurgeneeskundige?

De natuurgeneeskunde is al zo oud als de mens zelf. Heel vroeger had men geen medicatie en maakte men gebruik van planten. Men werd creatief in het gebruik en deelde die kennis met elkaar. Zo zijn er ook culturen die de kennis bewust hebben meegegeven aan hun kinderen. Hiermee ontstond er in bepaalde families kennis over genezen en het gebruik van kruiden en planten hierbij.
Ik zal jullie de verdere geschiedenis besparen van heksenrij e.d. en kwakzalvers. Ik neem jullie mee naar nu: 2017.
Veel mensen hebben lichamelijke of geestelijke klachten, of beiden. Dit kan velen oorzaken hebben en daarom is het goed om dit medische te laten onderzoeken d.m.v. bloedprikken, röntgen en lichamelijk onderzoek door een arts. Helaas zijn er veel klachten waar niet altijd een verklaring voor is en dan besluit je verder te gaan kijken.

Binnen de natuurgeneeskunde zijn er meer dan 400 werkvormen. Keuze genoeg. Dit maakt het ook moeilijker. Waar ga je beginnen? Wat spreekt je aan?
Wanneer ik zelf op zoek ben ga ik uit van mijn gevoel. Wat voelt goed? Ik bekijk op websites wat de behandelingswijze is, ik kijk of ik een gedeelte van de kosten terug krijg van de zorgverzekeraar, lees recensies en kijk vooral hoe het voor mij voelt op dat moment.

Nu ben ik natuurlijk zelf ook natuurgeneeskundige en merk in mijn praktijk dat veel klachten als “sneeuw voor de wind” verdwijnen. Ik geloof persoonlijk erg in het zelfhelend vermogen in ons lichaam. Nu heb je hoofdpijn en over een uur is het zomaar weg zonder er iets voor te hebben ingenomen. Raar maar waar, pijn is een signaal van het lichaam en als je het signaal begrijpt en op pikt dan ben je al een heel eind op weg in het genezingsproces. Je kan jezelf dan ook de vraag stellen: Waar komt deze pijn vandaan?
Ik dwaal af, de vraag van deze blog blijft: Wanneer bezoek je een Natuurgeneeskundige?
– Wanneer je klachten niet over zijn na een bezoek aan en onderzoeken van een reguliere arts.
– Wanneer je kiest voor een holistische benadering. (=heel de mens)
– Wanneer je vragen hebt over voeding, ontspanning of graag meer inzicht in jezelf wil.
– Wanneer je energetisch getest wil worden.
– De volgende klachten zoals, slapeloosheid, bloeddruk, whiplash, hoofdpijn, spijsvereringsklachten, stress, overgangsklachten, trauma verwerking etc.

Heb jij wel eens een Natuurgeneeskundige bezocht? Waar heeft het jou mee geholpen en hoe is jouw ervaring? Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Je kunt deze delen met een reactie onder deze blog op https://www.facebook.com/PraktijkMarcurius/ of via de email info@marcurius.nl

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundige therapeut.
www.marcurius.nl

Wanneer ga je naar een natuurgeneeskundige?