De zin en onzin van nieuwjaarskaarten.

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

De zin en onzin van nieuwjaarskaarten.

Al geruime tijd sturen mensen elkaar kerst- en nieuwjaarskaarten. Je kunt je vast die stapels kaarten in je brievenbus nog wel herinneren. Dit wordt de laatste jaren steeds minder met het gebruik van de computer en de mobiele telefoon.

Vroeger besteedde mensen aandacht aan het schrijven van de kaarten. Vaak zo ongeveer het enigste communicatie middel en met kerst werd er een heel verhaal op de kaart geschreven. De kaarten werden met zorg uitgezocht en geschreven. De ontvanger las de tekst met aandacht.
Men schreef een heel relaas van het afgelopen jaar, maar ook was er aandacht voor de ontvanger door de beste wensen over te brengen.
Jaar na jaar werden de kerst- en nieuwjaarskaarten steeds meer en dierbaarder. Men keek er naar uit en begroette de postbode met zijn velen kaarten die voor hen bestemd waren.

Tot…. een aantal jaren geleden. Ineens kwamen er stickers op de kaarten en ze werden niets zeggenders. Waar doen we het nu nog voor? Het werd bijna een last. Spontaan begonnen mensen er mee op te houden en kreeg je met de kerst een sms of email en niet heel veel later een app, een berichtje op Hyves, facebook of twitter. We leven in een snelle wereld waar het oog voor elkaar vaak ver te zoeken is.

Hoe kan het anders? Hoe kan het beter?

Wat wil je elkaar wensen in het nieuwe jaar?
Ik denk dat het mooi zou zijn als we met een hartsverbinding elkaar een geweldig nieuw jaar toewensen omdat dit gemeend is en niet omdat het moet. Oprecht en met veel liefde en warmte dat komt pas aan.

In mijn praktijk zie ik mensen steeds verder verwijderd van hun eigen hart, laat staan dat ze verbinding hebben met elkaars hart.

Mijn wens voor 2017 is: laten we ons verbinden met ons eigen hart en met elkaar. Meer heb ik niet te wensen.

Wat zijn jouw wensen voor 2017?
Laat een reactie achter op https://www.facebook.com/PraktijkMarcurius/ of via info@marcurius.nl

Harte groet,

Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundig therapeut
www.marcurius.nl

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?