Marcurius, waar komt de naam vandaan?

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Marcurius, waar komt de naam vandaan?

Soms vragen mensen aan mij: “Marijke, waar komt die naam Marcurius vandaan?”. Dan zeg ik: “Mar is van Marijke en Curius bestaat eigenlijk niet. Cure is zorgen voor, dus dat past wel bij elkaar.”
De naam is verzonnen door een goede vriendin van mij.

Ik moest er wel even aan wennen en zeker om het te spellen of te schrijven, het wordt veel vergeleken met Mercurius, onze kleine planeet of een hotel keten. De naam Marcurius komt niet veel voor. De overeenkomst met het hotel is dat je hier ook lekker mag liggen, op een bed met een water element erop. De sterren heb ik hier ook, zij stralen vanuit het plafond op je. Dus eigenlijk zijn er welovereenkomsten.

We gaan even terug in de tijd waar de praktijk is ontstaan. Ik was vanaf 1999 al bezig met allerlei opleidingen zoals voet reflexmassage en reiki. Steeds kwam er weer een nieuwe cursus bij. Thuis mocht ik ook oefenen en waar doe je dat dan? In eerste instantie gewoon op de eettafel, geen probleem.
Via het ziekenhuis waar ik werkte kon ik een behandeltafel kopen. Dat was al een grote vooruitgang en zo creëerde ik mijn eigen plek en ruimte binnen het huis.
Iedereen die iets wilde behandelde ik, zo maar gratis en voor niets, niet in de gaten hebben dat er een goede balans mag zijn tussen geven en nemen. Ik kon alleen maar geven en werd vaak beloont met drop en taart. Ik deed dit uit liefde voor diegene en tevens kon ik ervaring op doen.
Steeds was ik op zoek naar een goede balans tussen het geven en nemen. Ineens kreeg ik een idee en dacht als ik mij nu eens laat registeren bij een beroepsvereniging, dan kunnen mensen het vergoed krijgen.
Met deze gedachten ging ik in de zomer van 2007 naar Andalusië en boven op de berg in meditatie kreeg ik letterlijk te horen: “Je mag beginnen met je eigen praktijk”.
Thuisgekomen ging ik op zoek naar een Beroepsvereniging en met de wind in mijn rug startte ik mijn bedrijf: Marcurius, dat in 2017 al weer 10 jaar bestaat.

Door de drukke banen die ik had, deed ik Marcurius er zo maar bij. Er was te weinig energie om het professioneel op te zetten. Dan was het de baan, dan mijn ouders, dan de studie en zo was er altijd wat.
Sinds deze zomer heeft Marcurius een gedaante verwisseling gekregen, er is energie, inzicht een nieuw logo, een nieuwe folder en liefdevolle klanten.
Zo dat was mijn verhaal over het ontstaan van Marcurius. Heb jij ook een ervaring met Marcurius en wil jij jouw ervaring delen dan kan dat via facebook onder deze blog of stuur een email naar info@marcurius.nl Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Marijke klein Gunnewiek – van de laar
Natuurgeneeskundige therapeut
www.marcurius.nl

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?