De decembermaand: tijd van balans opmaken, loslaten en het binnen gezellig maken.

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

De decembermaand: tijd van balans opmaken, loslaten en het binnen gezellig maken.

We staan nu in het begin van december, de laatste maand van het jaar, vaak een donkere maand, maar de lichtjes overal maken veel goed.

Voor ieder van ons, heeft de December maand een speciale betekenis. Het kunnen de herinneringen zijn aan vroeger of juist van nu. Het is een terugkerend geheel, met een hoop festiviteiten, waaronder Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw.
Maar is het voor iedereen wel zo leuk? Ouders brengen hun herinneringen over op hun kinderen en zij vormen hun eigen herinneringen. Vooral oudere mensen hebben moeite met deze dagen, ze zijn eenzaam, alleen en kijken naar de foto’s van weleer, waar alles nog vredig was, en er een witte kerst was. De mooie herinneringen blijven bestaan.

Wat maakt deze dagen zo speciaal?

Is het dat we samen zijn, lekker eten, of het uitpakken van leuke cadeautjes? Wat maakt de feestdagen bijzonder en gezellig?
Is het samen zijn wel zo gezellig of mag dat samen zijn ook in juli zijn?
Het gaat om de sfeer denk ik, lekker warm bij elkaar. Mooie kleren aan, lekker eten en tijd voor elkaar.
Iedereen mag blij zijn met deze dagen. Toch zijn mijn herinneringen anders, thuis was er veel stress rondom de kerst, kerststress noemen ze dat. Alles moest in de puntjes worden verzorgd, anders was het geen geslaagd feest. Helaas ging er wel eens wat mis. Zo viel de piek op 24 december uit de boom of het eten was verbrand.

Kijk eens of je de sfeer van de december maand ook op andere maanden kan gaan inzetten. De sfeer van dingen samen doen, met mensen zijn waar je echt van houdt en natuurlijk terug kijken op de maanden ervoor, het loslaten, de balans opmaken. Dit doe je ook in mijn praktijk, alleen doe je het dan over een langere tijd.

In mijn praktijk is het ook vaak een gevoel van een decembermaand: warm, lichtjes aan en kijken naar je binnenste. In de winter mag je naar binnen keren om te kijken welke ideeën er daar zitten en welke zaden je daarvoor kunt gaan zaaien.

Hoe beleef jij de decembermaanden en kijk je er naar uit of juist niet? Vertel het in een reactie op https://www.facebook.com/PraktijkMarcurius/ onder de blog of mail naar info@marcurius.nl

Mijn advies voor de maand december: Geniet van deze maand en kijk eens naar binnen….. en niet te vergeten heb ook eens oog voor anderen die alleen zijn.

Marijke klein Gunnewiek- van de laar

Natuur geneeskundige
Praktijk Marcurius
kaars licht

Achter mij zie je de uitgebreide kerst stal staan.
Achter mij zie je de uitgebreide kerststal staan.
Impressie van mijn praktijk, als de sterretjes van het plafond aan staan.
Impressie van mijn praktijk, als de sterretjes van het plafond aan staan.

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?