Hoe een yoga weekend er 1 wordt, met een gouden randje.

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Hoe een yoga weekend er 1 wordt, met een gouden randje.

Afgelopen weekend ben ik op yoga weekend geweest. Veel mensen wensten mij een prettig weekend maar hadden werkelijk geen idee wat ik daar nu echt ging doen. Voor mij was het ook wel spannend, het scheelde dat ik met een hele goede vriendin was en daar ook al wat andere mensen kende.

We besloten op vrijdag op tijd te vertrekken richting zuid Limburg, het kon wel eens druk worden op de weg. Gelukkig hadden we daar geen last van en al gauw reden we een heuvelachtig, schitterend landschap binnen.

Aangezien we pas om 17 uur mochten inchecken hadden we besloten om eerst een mooie wandeling te gaan maken met zijn drieën. Het was half 4 in de middag en tijd om eerst te gaan plassen, na de autorit van zo’n 1,5 uur. We hadden nog geen meter gelopen in het bos toen we besloten ook eerst maar wat te drinken daar. Ja, warme chocolade melk, yes we gaan ons zelf maar verwennen, een stukje taart erbij? Helaas was deze op, maar we namen het voorstel om poffertjes te nemen van harte aan. Zooooo, wat was dat heerlijk en een geweldig begin van het weekend.

Om precies 17 uur waren we bij het huis waar we verwacht werden. We stiefelden een huis binnen, gooiden onze spullen neer en zeiden: “Hallo?”. Een ouder echtpaar kwam de trap af met de mededeling dat wij verkeerd waren, want zij verwachten hun kleinkinderen. Met onze spullen onder onze armen gingen wij naar het huis daarna, en ja…….. daar waren we meer dan welkom.

Het weekend kon beginnen en wij waren binnen. Nadat we onze slaapkamer slaap klaar hadden gemaakt gingen we kennismaken met de andere yogi’s. Het was een warm welkom. Er kwamen steeds meer Yogi’s bij en al snel was de keukentafel goed gevuld.
Gelukkig deden we geen voorstel rondje maar begonnen we, na het eten met een heerlijke meditatie.
Na een gezellige avondje van kennismaken gingen we tevreden slapen. Mijn vriendin en ik hadden het geluk dat we een eigen kamer hadden samen.

Op zaterdag zat er een klein groep van 8 personen bij de yoga, heerlijk, dit voelde goed.
Ondanks de voorspelling viel het weer erg mee en gingen we na de yoga heerlijk wandelen.
Op het einde van de ochtend deden we mee met een klankschaal concert, wauw de trillingen voel je in je lichaam.

Er zat veel eigen tijd in het programma, wat ruimte bood om de omgeving te gaan verkennen en in gesprek te komen met elkaar. Het weekend bestond dus niet uit heel de dag yoga maar een ochtend en avondsessie en daarnaast vrij in te vullen tijd. Het ontmoeten van andere gelijkstemden dat doet goed, en je kan veel voor elkaar betekenen, door te praten, inzichten te geven en samen dingen te delen. Ook het leggen van inzichtkaarten geeft je een gevoel je zelf weer beter te kennen.

Kortom een yoga weekend is meer dan alleen yoga………. Het was een weekend met een gouden randje. Ik kan het iedereen aanbevelen en zo te leren om dichter bij jezelf te komen.
En het gaat, net zoals in mijn praktijk Marcurius, om ontspanning , ontmoeting , healing, inzicht, lichamelijke en geestelijke beweging. Ook Yoga kan je hier goed bij helpen. Een eerste stap naar een minder stressvol leven. Het maakt je bewuster van je houding, je lichaam en je ademhaling. Ben jij ook enthousiast over Yoga? Vertel jouw ervaring in een reactie op mijn facebookpagina of via info@marcurius.nl

P.S Ik kon het niet laten om sommige mensen nog een consult te geven. Dat is en blijft mijn grootste passie!

Marijke klein Gunnewiek-van de laar

Natuurgeneeskundige
www.marcurius.nl

foto-marijke-yoga

Uitzicht vanuit een raamje
Uitzicht vanuit een raamje

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?