Beter een goede buur, dan een verre vriend.

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Beter een goede buur, dan een verre vriend.

Deze week liep ik een straatje om en kreeg ineens een ingeving om iets op de Marcurius Blog van deze week te schrijven over buren. Niet mijn buren maar buren in het algemeen.

Uiteindelijk heeft iedereen buren. Er bestaat een onderscheid tussen verschillende buren zoals: naaste buren, achterburen, tegen overburen of ver weg buren. Maar ook goede buren, boze buren en verre, verre buren. Er zijn dikke buren, dunne buren , kale buren en mannen buren, vrouwen buren en baby buren ga zo maar door.

Maar waarom wonen die buren juist naast jou of in jouw straat? Ik zie mijn buren als een soort engelen om mij heen. Ik zie ze niet elke dag maar als ik ze nodig heb, dan zijn ze er voor mij en dat voelt prettig en fijn. Ze zijn als het ware op de achtergrond aanwezig en wij lopen de deur niet plat bij elkaar.

Zijn buren hetzelfde als vrienden? Tja het kunnen vrienden worden en vrienden kunnen buren worden, maar ik zie het toch anders. Samen wonen jullie in één straat, je hebt iets gezamenlijks en toch ieder een eigen leven. Hoe complex kan het zijn, maar ook hoe mooi is dat.

Met buren kan je een band op bouwen omdat je tenslotte al velen jaren naast elkaar woont. Als je ze had kunnen uitkiezen dan had je ze misschien niet gekozen omdat je misschien niet het juiste type voor elkaar bent. Maar omdat je buren bent zit het anders. Je bent eigenlijk aan elkaar verbonden omdat je zoveel gemeen hebt en overeenkomsten hebt. Jullie wonen in dezelfde straat, vaak eenzelfde huis en postcode.
Wanneer je een boze buurman of buurvrouw hebt, oeps dan heb je een probleem. Waar komt deze boosheid vandaan? Heb je teveel gegeven of teveel genomen? Of te weinig respect gehad voor elkaar? Buren zijn net zoals familie een bijzondere groep, je denkt dat het wat meer kan hebben maar toch is voorzichtigheid geboden in de omgang met elkaar.
Je kunt ze niet zien als een bezit, ook al staan je huizen tegen elkaar aan en je misschien ook dingen van elkaar hoort en ziet. Bij buren komt ook het woord respect om de hoek kijken, respect hoe iemand leeft en woont en dat jij daar deelgenoot van mag zijn.

Om in mijn praktijk te komen mag je door mijn huiskamer heen naar boven, even ben je dan ook een soort van buur van mij. Natuurlijk kom je als cliënt maar je bent ook mens , die komt in mijn huis.

Het is echt een waardevol ding om in een straat te wonen met zulke goed buren, zoals ik die ervaar.

Hoe zijn jullie ervaringen? Schrijf of deel ze via mail info@marcurius.nl of mijn facebookpagina www.facebook.nl/praktijkmarcurius/
Marijke klein Gunnewiek- van de Laar

Natuurgeneeskundige
www.marcurius.nl
straat-burenwww.facebook.nl/praktijkmarcurius

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?