Hoe kom je terug in je eigen kracht?

Marijke klein Gunnewiek - van de Laar

Natuurgeneeskundige

In mijn blogs lees je over verschillende onderwerpen geïnspireerd vanuit de natuurgeneeskunde bij Praktijk Marcurius. Ik ben een enthousiaste therapeut die graag kennis wil delen. 

Hoe kom je terug in je eigen kracht?

Heel veel mensen zijn momenteel zoekende en verliezen zichzelf in de ander.
Het woord “Moeten” is ongeveer het eerste woord wat ze kunnen uitspreken.
De meeste mensen weten hoe ze moeten denken maar als ze mogen gaan voelen dan wordt het lastiger.
En dan opeens is het op, het lichaam is moe en ze kunnen niet meer vooruit hollen, deze tendens zie je veel eerder al ontstaan zelfs bij jongere kinderen.
Het lijf wordt tot stilstand gedwongen en daar zit je nu ….. thuis.
Ondanks het thuiszitten ratelt het stemmetje maar door.
Er komt nog een emotie bij, een schuldgevoel ….. “ik moet nog zoveel doen”!

Wanneer deze mensen bij mij in de praktijk komen zijn ze zo ongeveer helemaal leeg en moe. Ze hebben geen besef meer wat het lijf met hun doet, simpelweg bewonen ze het lijf niet meer maar is er alleen nog een geest die zich buiten het lichaam bevindt.
Als ik dan zeg: “het komt wel goed met je”, kijken ze mij wazig en verbaasd aan. Mijn ervaring is dat als de geest mag veranderen het lichaam dit aangeeft. Het is dan ook niet verstandig om weer te willen zijn als voor de klacht, want deze laat je zien dat je een ander pad mag bewandelen en dat het vorige klaar is.

De mens beschikt over een enorme kracht, zeg maar een Power Kracht. Door omstandigheden kan deze kracht verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.
“Wat heb je nodig?” is meestal mijn eerste vraag. Het antwoord varieert van rust en weer terug komen in mijn lichaam tot geen idee, ik weet het werkelijk niet.
Er zijn mensen die hun auto van binnen en buiten beter kennen dan hun eigen lichaam, dus tijd voor aandacht hiervoor. Ik doe samen met hun een aard-oefening van minder dan 5 minuten, een oefening die zeer effectief is en je uit je hoofd haalt.
Ik stel het hoofd voor als een computer die af en toe eens opgeschoond mag worden, oude herinneringen (documenten) eruit en nieuwe eigenschappen erin.
Alles zit in ons…… we zijn het alleen kwijtgeraakt op onze weg.

Liefde, maar ook houden van onszelf, vertrouwen, intuitie, rust (even geen stemmetje) zijn kernwoorden die nodig zijn om in je kracht te staan. Wat en hoe voelt het aan in je lijf? Ben je je daar bewust van? Is heel je lijf bewoond door jou, of telt het onderste gedeelte niet mee, waardoor je koude handen en voeten
hebt ,terwijl je hoofd vuurrood is. Verdeel deze energie over heel je lijf en verdeel ook de energie in het dagelijks leven, wees je bewust hiervan en je zal de dag beter doorkomen.

Kortom je hebt maar 1 lijf en gebruik je eigen Power Kracht !!!

PS. Ik ben benieuwd hoe jij in je eigen kracht blijft. Ik lees graag je reactie op mijn facebookpagina https://www.facebook.com/PraktijkMarcurius/ info@marcurius.nl Marijke klein Gunnewiek
Natuurgeneeskundige

www.marcurius.nl
13-11-2016

marijke-en-boedha

Deze blogs zijn ook leuk om te lezen

Ontdek de helende kracht van een goede neusademhaling

Door bewust te ademen door de neus kan dit stress verminderen, de slaap bevorderen, het immuunsysteem versterken.  Het lichaam en geest komt daardoor beter in balans wat een voordeel kan zijn voor de gezondheid. Er wordt wel eens gezegd : ” De ademhaling is ons beste medicijn”

De beste vriendin dat ben je zelf

Een blog waarin je terug kan keren bij jezelf doordat gemaakte afspraken worden afgezegd. De beste vriendin in je verteld dat je meer contact mag maken met je lichaam.

Delen met anderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram
Email
Scroll naar boven
Chat openen
Je mag je vraag stellen
Hallo, wat kan ik voor je doen?